Daciana Sârbu a fost aleasă vicepreşedinte al Comisiei de mediu, sănătate publică a Parlamentului European

| 07 iul, 2014

Eurodeputata social-democrată Daciana Sârbu, aleasă luni vicepreşedintă a Comisiei de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) din Parlamentul European, a declarat că se va lupta în continuare pentru promovarea stilului de viaţă sănătos.

Sunt foarte onorată şi fericită şi le mulţumesc pentru încredere colegilor mei din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor, care m-au susţinut pentru a deţine această funcţie, precum şi colegilor din Comisia ENVI care au sprijinit această propunere. Sunt bucuroasă că voi avea posibilitatea să-mi duc mai departe proiectele în această comisie şi sper că astfel voi putea beneficia de mai multe pârghii pentru a aduce pe agenda acesteia temele în care cred. Abia aştept să începem munca la comisie", a declarat Daciana Sârbu pentru presa română.

Ea şi-a exprimat speranţa că în cadrul ENVI va lucra pe domeniul siguranţă alimentară. "Şi fiind o comisie cu multe dosare importante, încercăm să ne axăm fiecare pe subiectele pe care le cunoaştem mai bine. Mă voi lupta în continuare pentru că subiecte precum promovarea stilului de viaţă sănătos, opţiunile corecte în alimentaţie, educaţia nutriţională să devină teme de politici publice cât mai aplicate în Uniunea Europeană. O preocupare aparte va rămâne proiectul unei Strategii europene pentru sănătatea copiilor, pe care am propus-o în mandatul trecut, în mai multe rânduri, autorităţilor europene. Am discutat cu foarte mulţi oameni în ultimii ani în legătură cu aceste teme şi am constatat un interes tot mai mare pentru acest domeniu şi o dorinţă reală că autorităţile europene să vină cu politici şi propuneri concrete", a precizat eurodeputata PSD.

Aceasta a menţionat că se va implica totodată şi în domeniul politicilor de prevenire a cancerului şi de sprijinire a celor care suferă de această maladie.

Eurodeputata română va face parte, în continuare, şi din Comisia de agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European, după ce în mandatul trecut s-a implicat puternic, ca membră a acestui for, în negocierile privind reforma Politicii Agricole Comune a UE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ