Geoană, despre Iliescu şi pierderea alegerilor

| 28 noi, 2014

Senatorul Mircea Geoană a afirmat că prezenţa în PSD a preşedintelui de onoare Ion Iliescu nu a reprezentat cauza pierderii alegerilor prezidenţiale, susţinând că acesta a fost 'extrem de rezervat şi de retras în campanie'.

'Când aplici metode nord-coreene, tu vrei să scapi de comunişti? Când vrei să elimini potenţialii rivali din partid, acesta nu e comunism? Domnul Iliescu a avut şi multe lucruri bune pe care le-a făcut. A adus şi o parte din stereotipurile la adresa PSD-ului, nu trebuie să ne ascundem, dar în 2014 domnul Iliescu a fost extrem de rezervat şi de retras în campanie. Nu aceasta a fost cauza pierderii alegerilor. Este o scuză facilă', a spus Geoană vineri într-o conferinţă de presă la Parlament.

Mircea Geoană a adăugat că Ion Iliescu, 'cel mai vârstnic' din partid, şi Cătălin Ivan, cel mai tânăr reprezentant al PSD, au fost singurii 'care au avut curajul' să spună că acuzele care i-au fost aduse în şedinţa CExN de joi a PSD sunt nefondate. Geoană a mai adăugat totodată că s-ar fi aşteptat ca în şedinţă Victor Ponta 'să facă un pas înapoi în partid', dar să rămână la conducerea Executivului, iar Liviu Dragnea să facă un pas înapoi în Guvern, dar să rămână în structura de conducere a PSD.

Mircea Geoană a ţinut să sublinieze faptul că nu va participa la căderea unui guvern PSD.

'Nu voi contribui deliberat la căderea unui guvern PSD, chiar dacă Victor Ponta nu merită să fie şeful PSD-ului (...). În grupurile parlamentare ale PSD există un dicton vechi care se aplică în România - câştigătorul ia totul. Şi câştigătorul acestor alegeri prezidenţiale (n.r. Klaus Iohannis) îşi va forma majoritatea proprie. E mai degrabă o problemă de calcul politic decât de realitate strategică. Guvernarea PSD nu va mai putea să dureze foarte mult. Cât va dura, va dura, dar nu va fi o sabotare din interior. Nu este stilul meu', a mai precizat Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ