Geoană, apel către 'pesediştii adevăraţi': Luaţi-vă partidul înapoi !

| 28 noi, 2014

Senatorul Mircea Geoană a făcut, vineri, un apel către 'pesediştii adevăraţi' să înţeleagă că drumul pe care actuala conducere PSD îl propune formaţiunii este 'un drum înfundat' şi le-a adresat acestora chemarea 'luaţi-vă partidul înapoi'.

'Acesta nu este PSD adevărat, nu este stânga adevărată. Aşa că vă spun: pesedişti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi ! În statutul partidului, alineatul 2 articolul 35 spune explicit că preşedintele PSD se alege cu votul tuturor membrilor. 400.000 de pesedişti veţi avea dreptul să cereţi să vă alegeţi noua conducere. Apelul meu merge către pesediştii adevăraţi din nivelul doi şi trei al partidului, oameni care nu au de a face nici cu frica de a fi excluşi şi nici cu lăcomia de a face parte din triada frăţiei banului', a spus Geoană, într-o conferinţă de presă, vineri, la Parlament.

Acesta a adăugat că 'bogat şi corupt' a devenit 'noua deviză' a PSD sub conducerea triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea, motiv pentru care susţine necesitatea modernizării partidului.

'Va trebui să gândim o platformă a unei stângi moderne, autentic democratice şi care ascultă vocea străzii', a precizat acesta.

Geoană a adăugat că este pregătit să pună 'umărul la relansarea PSD'.

'Trebuie să dăm o şansă PSD-ului (...) Dacă oamenii (din PSD - n.r.) vor prefera să se sinucidă împreună cu triada nefastă Ponta-Ghiţă-Dragnea, (...) dacă PSD mimează stânga, dar virează dreapta, voi fi obligat să duc steagul stângii mai departe pe o platformă care să reprezinte o alternativă', a mai spus acesta, precizând că, în PSD, există 'oameni lucizi şi oneşti'.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi că trei lideri ai formaţiunii - Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova - au primit sancţiune de excludere din partid din partea Comitetului Executiv Naţional.

Tag-uri: Mircea Geoană, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ