Cine au fost cei mai deranjați de deciziile PSD? Păi cei care nu iubesc PSD

| 28 noi, 2014

Hotărârile luate de Comitetul Executiv Național al PSD au reprezentat fără îndoială tema principală a zilei de joi, mai ales că excluderea lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova constituie totuși o decizie extrem de dură. Astfel mass media a avut ce să discute după terminarea ședinței de la PSD, cei excluși fiind de altfel prezenți în spațiul public.

De exemplu, Mircea Geoană a fost invitat la Gândul live, unde a putut explica pe larg că partidul va pierde guvernarea în curând, iar actualul şef al social-democraţilor va fi istorie peste câteva luni. De fapt, pentru Mircea Geoană, prezența acolo a fost, la fel ca și intervențiile telefonice de la TVR 1 și Realitatea Tv, ocazia perfectă de a se prezenta ca un glas rațional al PSD, care a fost dat afară în mod nejustificat și necolegial de către cei din conducerea formațiunii politice.

Intervenția domnului Geoană a fost urmată de o analiză a situației din PSD, tonul fiind extrem de critic și de polemic la adresa formațiunii social-democrate. Deși nu s-a aflat în studio, Cristian Tudor-Popescu a făcut o comparație extrem de dură între PSD și biserică, apreciind că „domnul Ponta a dictat nişte excomunicări - în limbaj bisericesc, excluderi - în limbaj de partid - absurde: pentru că aceşti inşi - dl Geoană, acel Şova şi Vanghelie nu au făcut altceva decât să exprime nişte opinii. Nu îmi amintesc să fi pierdut ceva pentru partid, au emis nişte opinii, mai mult sau mai puţin fericite”.

Pe de altă parte, postul de televiziune care vorbit cel mai pe larg și cel mai critic la adresa deciziilor luate de conducerea PSD, a fost desigur Realitate Tv, unde, la fel ca și la Gândul, cel puțin doi din cei trei excluși din rândurile social-democraților au fost prezentați drept victime nevinovate. Dacă Mircea Geoană a fost prezent la Gândul Live, pe Realitatea și-a făcut apariția Marian Vanghelie, care l-a atacat vehement și într-un stil cât se poate de urât pe Victor Ponta, calificându-l drept „un băieţaş ajuns în fruntea partidului".

Vanghelie l-a avut ca moderator pe Rareș Bogdan, jurnalist cu una din cele mai anti-PSD poziții din mass-media românească, lucru de care de altfel se și mândrește. De altfel, el a recunoscut recent că în timpul dezbaterii dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis pe care a moderat-o a tot încercat să îi idice mingii la fileu candidatului ACL, doar pentru a rămâne frustrat de cât de slab a fost în final edilul Sibiului. La fel s-a comportant joi seară și cu Vanghelie, punându-i întrebări comode și bucurându-se în momentul în care primarul de la Sectorul 5 a început să facă o serie de așa-zise dezvăluiri despre viața internă a PSD.

Însă elementul cel mai puternic pe care atât Gândul cât și Realitatea Tv l-au avut în comun față de deciziile CExN-ului PSD a fost stilul aproape isteric în care s-a discutat și s-a analizat situația creată de excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova. Acest fapt nu ar trebui să ne mire, din moment ce ambele instituții media duc de câteva luni o campanie susținută de discreditare a PSD-ului și a lui Victor Ponta.

Probabil că pentru pentru cei de la Gândul și de la Realitatea Tv ce s-a întâmplat joi în interiorul formațiunii social-democrate reprezintă o mană cerească, ce va fi prezentată ca dovada supremă a ticăloșiei din PSD, catalogat deja drept un partid incapabil să se reformeze și stăpânit de același metehne periculoase în primul rând pentru România.

Marian Vanghelie schimbă macazul şi intră în PP-DD? Explicaţia lui Dan Diaconescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 2014
Stefan Asavului
si decizia lui Ghita pe cine bucura?pe cei care iubesc sau nu PSD?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ