Iohannis vrea amnistie doar pentru el

| 25 aug, 2014

Pe lângă numeroasele scandaluri în cadrul cărora numele prezidențiabilul ACL este în centrul atenției, Klaus Iohannis are probleme serioase cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) din cauză că a încălcat Legea incompatibilităţii și nu o dată.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, se declară în favoarea Legii Amnistiei, dar, atenție, doar pentru aleşii locali, pe care dorește să-i scape de procesele cu ANI din cauza incompatibilității. În context, se ridică întrebarea – este Dragomir o oaie rătăcită în turma liberalilor care contestă cu vehemență acest proiect sau declarația face parte dintr-o strategie mai amplă a PNL în vederea rezolvării problemei arzătoare a prezidențiabilului Iohannis cu ANI?

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Gheorghe Dragomir consideră că după alegerile prezidenţiale, Parlamentul trebuie să i-a în calcul votul pentru o lege a amnistiei, cu dedicație pentru aleșii locali, care să vină în sprijinul acestora în cazul în care pierd procesele cu ANI. “Eu sper că parlamentul, când se va linişti după alegerile prezidenţiale, va hotărî repunerea în drepturi a acestor oameni care nu fac decât să reprezinte administraţia în aceste consilii. Prin amnistie a actelor, pe perioada respectivă”, a explicat Dragomir. Se pare că respingerea vehementă a proiectului de lege privind amnistia este aplică, în cazul liderilor PNL doar la nivel teoretic, la nivel practic aceștia gândind deja strategii pe care parlamentarii ACL să le aibă la mână în cazul în care Iohannis va câştiga alegerile prezidențiale din toamnă, dar va fi declarat incompatibil de instanţă.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

Pe lângă numeroasele scandaluri în cadrul cărora numele prezidențiabilul ACL este în centrul atenției, Klaus Iohannis are probleme serioase cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) din cauză că a încălcat Legea incompatibilităţii și nu o dată. Dacă în momentul desemnării nemțului drept candidatul comun al PNL și PDL în cursa prezidențială, acesta se declara încrezător în șansele sale în cadrul procesului cu ANI, faptul că liberalii doresc să aibă un plan de rezervă în cazul unei sentințe nefavorabile trădează disperarea liderului PNL. "Eu nu am niciun fel de problema cu justiția. ANI a considerat că există o incompatibilitate, am atacat raportul ANI în instanță, prima instanță, Curtea de Apel, mi-a dat dreptate 100%. ANI a facut apel la Înalta Curte, care va judeca acest dosar, probabil în 2015 sau 2016. Nu sunt incompatibil. Nu există nicio șansă să am un termen așa de repede și nicio șansa să pierd procesul", declara Iohannis cu puțin timp în urmă.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2 decât Antonescu

În context, inițiativa liberalului nu face decât să demonstreze o ipocrizie fără margini a PNL, ai cărui lideri tună și fulgeră în spațiul public cu privire la amnistie, în timp ce, în spatele ușilor închise, încearcă să idenifice modalități prin care să profite de acest proiect de lege pentru a-l salva pe Klaus Iohannis de consecințele pierderii procesului cu ANI.

Citeşte şi: Candidaţi preşedinţie 2014. De ce votul PNL privind demisia lui TRAIAN BĂSESCU este aproape irelevant

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ