Candidaţi preşedinţie 2014. De ce votul PNL privind demisia lui TRAIAN BĂSESCU este aproape irelevant

| 27 iun, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. Există chiar posibilitatea unui blat între cei doi, Klaus Iohannis şi Crin Antonescu, o înţelegere de ultim moment prin care să se împace și capra și varza, Iohannis să rămână cu șefia PNL, în timp ce Antonescu să candideze la președinție.

Candidaţi preşedinţie 2014. Liberalii execută un tangou politic păgubos, un pas înainte – adică votul pentru demisia lui Băsescu – și doi pași înapoi, adică boicotarea votului în privința reducerii CAS și persistența în eroarea fuziunii cu PDL. Adică, vor să spună liberalii, votul lor împotriva lui Băsescu este coerent și are semnificație, cât timp ei bat palma chiar cu PDL-ul lui Blaga, cel care se dă de ceasul morții să-și vadă ”stăpânul” politic scăpat de acuzații?

Citeşte şi: Liderul ALDE strigă TRĂDARE: Antonescu și Adina Vălean m-au mințit

Alegeri prezidenţiale 2014. Așa-zisa luptă internă pentru șefia partidului cu greu poate fi văzută ca o scuză pentru asemenea incoerențe, căci practic liberalii au de ales între doi băsiști recunoscuți: atât Klaus Iohannis, cât și Crin Antonescu, singurii care pot trage sforile astfel încât să câștige, sunt pionii lui Traian Băsescu. Există chiar posibilitatea unui blat între cei doi, o împăcare de ultim moment prin care să se împace și capra și varza, Iohannis să rămână cu șefia PNL în timp ce Antonescu să candideze la președinție. Cineva, undeva, probabil cine știe ce alt consilier ”de talie mondială” se pare că l-ar fi convins pe fugarul Antonescu să revină, că i-ar fi uitat lumea păcatele...

Citeşte şi: Norica Nicolai spală pe jos cu familia Antonescu–Vălean

Congres PNL. Adevărul însă, la ora actuală, este că singurele voci care mai contează în legătură cu soarta democrației în PNL sunt fie în interior, dar neputincioase, pentru că jocurile se fac peste capul lor- vezi cazul lui Ioan Ghișe sau al Noricăi Nicolai- fie au fost eliminați sau și-au dat singuri demisiile din partid – cazurile Tăriceanu, Chiliman, Diaconu. PNL evoluează pe scena politică precum o navă în derivă, cârmită de Băsescu pe ape tulburi spre reciful popularilor, refuzând să se ralieze eforturilor foștilor aliați și să voteze măsuri liberale prin excelență, pierzând astfel chiar legitimitatea politică în baza căreia a cerut și a obținut până acum voturile electoratului. Autoexclus din ALDE, un paria pentru electoratul propriu, PNL este de acum liberal doar cu numele, cât o mai fi și acela...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2014
Lula Lulean
obiectiv
Dupa o propozitie formulata ca fiind intrebare se pune semnul intrebarii ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ