Jale în famiglia Băsescu - Parchetul General va cerceta afacerea Nana

| 03 iul, 2014

Punctul la care s-a ajuns în acest caz este unul extrem de important în aest moment. Ancheta desfăsurată de Comisia Nana s-a încheiat cu demararea unei acțiuni judiciare, iar mai departe procedurile țin de atribuțiile Parchetului General.

Comisia Nana. Parchetul General a reacționat în cazul achiziției privind terenul de 300 de hectare din comuna Nana de către fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu. Dovezile prezentate de Comisia parlamentară de investigație arată că în spatele tranzacției stau ascunse lucruri incredibile, care probabil vor crea jale în „famiglia” Băsescu, chiar dacă până la terminarea mandatului său prezidențial Traian Băsescu nu poate fi anchetat.

Solicitarea a fost trimisă de către un procuror Biroului Permanent al Camerei Deputaților, însă conducerea Camerei Deputaților a hotărât să returneze documentul și să solicite totodată o cerere în acest sens, care să fie semnată de procurorul general.

Citeşte şi: Parchetul General, ANCHETĂ în CAZUL NANA

De principiu s-a aprobat punerea la dispoziție a tuturor documentele parlamentare ale Comisiei Nana, dar din punct de vedere regulamentar este nevoie de implicarea directă procurorului general.

Punctul la care s-a ajuns în acest caz este unul extrem de important în aest moment. Ancheta desfăsurată de Comisia Nana s-a încheiat cu demararea unei acțiuni judiciare, iar mai departe procedurile țin de atribuțiile Parchetului General.

Fapt pentru care, în dosarul în cauză, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a declanșat urmărirea penală împotriva a opt membri ai organismului care s-a ocupat de restituirea terenurilor în comuna Nana. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale și conflict de interese.

Citeşte şi: Tiberiu Niţu: Documentele de la Comisia NANA, "cel mult probe extrajudiciare"

Afacerea prin care terenurile de la Nana au fost retrocedate, comasate și au intrat apoi în proprietatea firmei italiene de la care a cumpărat președintele țării suprafața agricolă are toate detaliile unei operațiuni de crimă organizată. Titlurile de proprietate emise pe numele unor persoane care nu erau îndreptățite să le primească au adus prejudicii în acest mod domeniului privat al statului, prin încălcarea dispozițiilor legale.

La baza emiterii aestor titluri de proprietate au stat înscrisuri false, printre care și certificate de stare civilă, în care erau contrafacute conținuturile de proprietate și folosite formulare tipizate elaborate în afara cadrului legal.

De altfel, procurorii au deschis dosarul penal privind terenurile de pe raza comunei Nana, județul Călărași, în aprilie 2014, în urma sesizării transmise de Corpul de Control al Premierului Victor Ponta și probabil este doar o chestiune de timp până la momentul în care scandalul penal îl va implica direct și pe președinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 2014
Platon
Vai de capul tau
Daca eu cumpar un teren de la tn ,mai Mariane,ce vina am, ca u ai umblat cu cioara vopsita pe la primarie ?
03 iul, 2014
parere
Penibil
Mareane,citeste bre ce scrii.Esti penibil,un biet individ care trebuie sa scrie si el ceva.Problema nu o are in acest caz cumparatorul ci cei care au facut retrocedarile,primariile samd.Dar tu trebuie sa scrii ceva de Basescu,altfel nu ti primesti pachetul de tigari.Vai de voi de amarati.
03 iul, 2014
Alegator
De ce jale?
Jale pentru comisiile de fond funciar care au emis initial titlurile de proprietate, nu pentru cei care au cumparat ulterior terenurile.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ