Klaus Iohannis îi cere lui Băsescu retragerea ambasadorilor din statele unde românii au fost umiliţi

| 17 noi, 2014

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis, i-a solicitat, luni, preşedintelui Traian Băsescu să retragă ambasadorii din statele în care românii au fost 'umiliţi', în contextul modului în care s-a desfăşurat procesul de vot în străinătate.

"Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze această situaţie şi să recheme de pe post pe toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot. Consider că este un gest minimal să fie retraşi ambasadorii şi consulii de acolo unde românii au fost umiliţi. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze', a spus Iohannis, în prima conferinţă de presă de după alegeri.

De asemenea, el a solicitat şi Guvernului să ia măsuri faţă de modul în care a fost organizat votul în afara graniţelor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la prima conferinţă: Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt - să pice legea amnistiei

"Cineva trebuie să suporte consecinţele votului catastrofal organizat în diasporă. Guvernul va trebui să analizeze această chestiune şi să-i tragă la răspundere şi să-i demită pe cei vinovaţi de organizarea defectuoasă a votului în diaspora', a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a mulţumit românilor din străinătate pentru faptul că au înţeles importanţa votului şi pentru eforturile pe care le-au depus să-şi exercite acest drept.

'Vreau în acest moment să-mi exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor, au călătorit câteva ore până la secţiile de vot, acolo au stat mulţi în ploaie, în frig, ca să voteze. Le mulţumesc', a mai spus Klaus Iohannis.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,50% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,49%, potrivit datelor comunicate luni de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea proceselor verbale din 18.673 secţii de votare, reprezentând 99,07%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ