Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe poliţistul omorât de afaceristul turc

| 22 aug, 10:17

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu, care a murit, vineri, după ce a fost accidentat de un afacerist turc.

"În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu", se arată într-un comunicat emis de Preşedinţie.

Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Citește și:  Premierul a transmis un mesaj de condoleanțe familiei polițistului mort


Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca de aproape trei săptămâni, în comă, şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă. Acesta a făcut stop cardiorespirator.

"Pacientul Ionescu Gheorghe, internat in Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti in data de 02.08.2015, a prezentat o stare extrem de grava inca de la internare, necesitand masuri terapeutice avansate de terapie intensiva si interventii chirurgicale.

Cu toate aceste masuri si in ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a mentinut in continuare grava si in dimineata zilei de 21.08.2015 s-a instalat stopul cardiac sub ventilatie mecanica. Au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonara care, din pacate, nu au fost urmate de un raspuns favorabil, decesul pacientului fiind inregistrat la ora 07:00", potrivit unui comunicat emis de Spitalului Floreasca din Capitală.

Gabriel Oprea a anunţat că Ministerul de Interne avea un avion pregătit şi fondurile necesare pentru transportarea poliţistului la o clinică din străinătate, dar starea de sănătate a acestuia nu a permis plecarea.

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul Gheorghe Ionescu era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri, până agentul a căzut pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 aug, 19:25
Viorica
Bani acum, simplu si convenabil! Acum ai ocazia foarte reala de a castiga bani foarte repede, cu putina ambitie si bunavointa. Sistemul este bine pus la punct si este simplu pentru toti! Fa acum primul pas si cere urgent detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ