Lipsa de logică a băsiștilor: Ponta centrează și tot el dă cu capul?

| 01 oct, 2014

Premierul a spus cât se putea de răspicat că DNA nu are nimic cu el și că el însuși a demarat această anchetă, prin Corpul său de control, ceea ce face implicarea sa cel puțin improbabilă, dacă nu de-a dreptul absurdă. A băgat cineva în seamă argumentele aduse de premier?

Cum cursa electorală a intrat pe linie dreaptă și doamna Udrea tot codașă este cu cele 6 procente căznite, mai pe la colțuri mai pe față a început să se vehiculeze că diversele dificultăți ”cu legea” a contracandidaților săi ar fi cu ordin de sus, zice prim-ministrul chiar: ”pe unitate”.

Dar să vedem despre ce este vorba. Pe Klaus Iohannis, convins că se va justifica cândva, după alegeri, în legătură cu acuzele de incompatibilitate, ÎCCJ l-a luat din scurt: 25 septembrie, iar mai apoi 30 septembrie, când Înalta Curte a și decis să accepte recursul ANI în dosarul în care candidatul ACL este acuzat de incompatibilitate. Cele două părți din acest proces au zece zile la dispoziție să facă menţiuni privind raportul de incompatibilitate. Klaus Iohannis riscă mai mult ca oricând să iasă din campanie sau, dacă va câștiga, să nu fie investit ca președinte, căzând pradă aceluiași mecanism prin care propriul său partid și fostul său șef s-au descotorosit de senatorul Mircea Diaconu. PNL îl soma imperativ la data respectivă pe Diaconu să se retragă din cursa europarlamentarelor, pentru a a nu periclita campania și rezultatele partidului său. Într-un caz similar, dar cu o miză mult mai mare, nimeni din PNL nu îl deranjează pe Iohannis cu o cerere similară. De ce Diaconu trebuia să ”înțeleagă” iar Iohannis nu? Aceasta este miza unui scandal ale căror fire traversează PNL, trec și prin ”aliații” lor din PNL și se duc direct spre Cotroceni și preferințele electorale ale președintelui aflat pe picior de ducă. Ca să se mascheze acest tsunami juridico-politic, a apărut nevoia disperată a unei fumigene capabile să ascundă rușinea liberală cu implicații și în zona care făcea de zor calcule de înlocuire. Nimeni nu vrea să admită pe față un blat electoral între Iohannis și Udrea...

Citeşte şi: Hopa! Cine sunt colaboratorii regimului Băsescu...


Așa se face că brusc, pe Victor Ponta, au început să-l pomenească ”niște surse” în presă. Poveștile, căci nimeni nu a venit cu nimic concret, dau de bună povestea ”unui martor” din dosarul ce privește licențele Microsoft, persoană a cărei identitate nu este cunoscută – și după cum apar și dispar astfel de intoxicări, nici nu va fi vreodată. Lucrată pe calapodul ”ofițerului acoperit”, despre care toată lumea interesată pretinde că știe tot, în detaliu, dar nu zice nimic concret și povestea martorului necunoscut este o intoxicație de presă. Este suficient să examinați probabilitatea logică ca premierul Victor Ponta să fi cerut o anchetă într-un caz în care ar fi direct implicat. Pentru că ceea ce tot uită să menționeze acești răspândaci din presa băsistă este detaliul important că dosarul Microsoft este demarat la cererea Corpului de control al primului-ministru. Adică Victor Ponta a avizat și a demarat o anchetă în care un ”cineva” declară presei – căci la DNA s-a dus imediat chiar premierul și nu a găsit nimic – un lung pomelnic de nume de ”persoane implicate”, câțiva mai vechi, înșirați de dragul credibilității, alții mai noi, din categoria celor care deranjează la vârf, într-o țară în care ochiul șefului statului funcționează asimetric și vede mereu corupția numai spre stânga.

Victor Ponta a luat firul intoxicării și a ajuns acolo de unde a fost lansată – nu de la DNA ci din presa băsistă, cea interesată să-i croiască procentele lipsă Elenei Udrea, din pământ, din iarbă verde.

Premierul a spus cât se putea de răspicat că DNA nu are nimic cu el și că el însuși a demarat această anchetă, prin Corpul său de control, ceea ce face implicarea sa cel puțin improbabilă, dacă nu de-a dreptul absurdă. A băgat cineva în seamă argumentele aduse de premier? Căci tot premierul a detaliat, cât se poate de relevant pe această temă:

"M-am informat și lucrurile stau în felul următor: în primul rând, niciodată, în niciun fel, nu am avut în atribuțiile mele ceva legat de contracte, în general, nu doar despre licențe. Corpul de control al primului-ministru nu a făcut niciodată niciun control legat de licențe. În 2004, nu mai eram șeful Corpului de control, din 11 martie am devenit ministru pentru Aquis Comunitar, deci nu aveam nicio legătură cu controlul. TSD nu a avut niciodată personalitate juridică și a fost inaugurat (sediul - n.r.) în 2002, nu în 2004. Ca să subsumez, nu pot să ma supăr pe nimeni, că înțeleg că cel care a zis acele lucruri nu există sau nu are nume, pot să spun un singur lucru: mâine, dacă mă cheamă cineva, vreo instituție a statului, DNA sau oricine altcineva, mă duc cu mare plăcere ca să explic asta. Dacă m-ar fi întrebat cineva sau se uita în Monitorul Oficial, să vadă că în 2004 nu mai eram șef al Corpului de Control, se pierdea o știre frumoasă în această seară", a declarat Victor Ponta.

Ce rămâne din aceste acuze? Un text anonim, un produs vizibil editorial, cu un ”martor” care recită în mod evident o compunere cu tentă tabloidă, o poveste în care sunt enumerate sute de nume vehiculate în dosar, dar care nu sunt acuzate de nimic. Printre ele favoritul cursei prezidențiale, Victor Ponta...

"În acest moment, persoana menționată de dvs. în solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat în dosarul la care faceți referire", apare negru pe alb  în răspunsul DNA transmis la solicitarea presei ”îngrijorate”.

O mizerie electorală pusă în scenă de mașina de efecte a lui Traian Băsescu.  Un text anonim, un produs vizibil editorial, cu un ”martor” care recită în mod evident o compunere cu tentă tabloidă, o poveste în care sunt enumerate sute de nume vehiculate în dosar, dar care nu sunt acuzate de nimic. Printre ele favoritul cursei prezidențiale, Victor Ponta...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 2014
ion
Deci s-a prezentat raportul DNA catre Parlament... nu toti inventeaza ca haznalele A3 si RTV !!!
Nu se poate supara pe un martor fara nume ? Daca avea nume ce facea??? Facea ce a facut cu Cristian Panait???
Lasati-ne cu articole de DOI LEI !
Justitia isi face treaba !!!
Deocamdata in acest moment Del Ponta nu are nici o calitate in acest dosar conform legii 544/2001 art 12 lit e) !
Ati citit articolul respectiv?????
Martorul e protejat ! Adica e protejat sa nu zboare de la balcon sau sa nu i se insceneze un accident sau sa nu fie iradiat sau sa nu fie otravit ! Famiglia MAFIOTILOR e in stare de ORICE pentru COSA NOSTRA ! SUNT IN STARE SA DEA FOC LA TARA ! NU A SPUS EXPLICIT SI DEL PONTE CU DEBASIFICARE/DENAZIFICAREA ROMANIEI SAU ZISU STANCIU A ZIS SI MAI EXPLICIT PE FATA ?????
VAI DE CAPUL VOSTRU DE "JURNALISTI" CUMPARATI CU DOI LEI !
02 oct, 2014
cantautor
Ponta a centrat,insa gresit...
Va da sigur cu capul..
este foarte logic,avem rabdare...
02 oct, 2014
Ferenczy-cel cu piticul mic
Premierul a spus cât se putea de răspicat că DNA nu are nimic cu el "
nu iese fum fara foc Sultanescule
DNA a scris ca nu are -in acest moment -nici o calitate...
este o mare diferenta
la DNA parca nu este sef colegul de facultate,nici sotul verisoarei...
este posibil,teoretic si practic,ca Dl.Cocos sa se apuce sa "cotcodaceasca"...
Bitner sa "toarne "la FBI...
nici la FBI parca nu este sef colegul de facultate,nici sotul verisoarei...din cate stiu eu
01 oct, 2014
Vulpoaica lu' Remulus
Nici macar nu stiti ce inseamna titlul vostru
Pai, la cat cap are, ce credeati, bai securisto-comunistilor? A zis ca ii frige pe ministrii basisti si baga cel putin 5 complici din PSD la bulau, a la long. Asta nu inseamna ca tot el centreaza si tot el da cu capul, ci ca-si da cu stangu-n dreptul (abilitate specifica retardatilor).
02 oct, 2014
ion
Se cheama ca si-a taiat craca de sub picioare sau ca ROATA SE INTOARCE !!! DAR SUPERORTODOXUL NU STIE D-ASTEA !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ