Hopa! Cine sunt colaboratorii regimului Băsescu...

| 01 oct, 2014

Elena Udrea a început să replice, în singurul mod pe care îl știe, adică prin atacuri la persoană. Ultimul din serie a venit marțea aceasta, când prezidențiabila PMP a dezvăluit cum se certau respectivii pentru a obține un loc mai bun pe lista pentru europarlamentare.

Pe vremea când Traian Băsescu și consilierii săi puneau la cale în subteranele Cotroceniului înființarea Fundației Mișcarea Populară și, ulterior, a partidului cu același nume, o droaie de intelectuali băsiști își frecau mâinile de fericire, visând la funcțiile pe care noile jucării politice ale șefului statului ar fi trebuit să li le pună la dispoziție. Adrian Papahagi, Teodor Baconschi și alți susținători ai șefului statului își imaginau că, în sfârșit, a venit vremea să fie răsplătiți pentru munca asiduuă depusă ani de-a rândul în slujba lui Traian Băsescu, în sprijinul căruia și-au jertfit verticalitatea, bunul simț și credibilitatea intelectuală.

Și, cel puțin la început, lucrurile păreau să stea bine. Șeful statului a deschis larg porțile PMP și toți intelectualii băsiștii care au dorit să se înscrie în formațiune au fost primiți cu brațele deschise. Numai că, după o perioadă destul de scurtă, în care PMP a încercat să-și facă imagine pe seama respectivilor, ușor-ușor Papahagi și alții asemenea lui au început să fie dați la o parte. PMP-ul și-a găsit liderul providențial în Elena Udrea, cea pentru care formațiunea fusese de fapt construită încă de la început, iar intelectualii lui Băsescu au fost invitați, la început politicos, apoi cu forța, să se mulțumească cu rolul de băieți de cor care repetă cuminți linia melodică intonată de blonda de la Cotroceni.

Iar celor care, asemenea lui Adrian Papahagi, nu le-a surâs acest rol mediocru și profund nepotrivit cel puțin cu pretențiile lor intelectuale, le-a fost arătată ușa. Unii dintre ei nu s-au mulțumit însă doar să își strângă catrafusele și să plece, ci s-au trezit să o critice la scenă deschisă pe favorita președintelui, pe care au acuzat-o că și-a cam bătut joc de PMP și că a deturnat partidul de la scopurile asumate inițial, impunând un mod de a face politică și de a lua decizii care nu are nimic în comun cu viața unei formațiuni politice democratice.

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

Și atunci, Elena Udrea a început să replice, în singurul mod pe care îl știe, adică prin atacuri la persoană. Ultimul din serie a venit marțea aceasta, când prezidențiabila PMP a dezvăluit cum se certau respectivii pentru a obține un loc mai bun pe lista pentru europarlamentare. „Toți au vrut să ajungă europarlamentari. Nu știam cum să facem clasamentul pentru că aveau un CV similar, pregătire similară și atunci am spus decideți voi care să fie ordinea pe lista la europarlamentare. Noi ăștia neintelectuali am plecat și i-am lăsat să discute. I-a prins 7 dimineața, s-a dus discuția pe cine are doctorate la Sorbona, cine are la Paris, pe grade în masonerie și așa mai departe. Toți, în afara de Siegfried Mureșan, s-au supărat. Îmi asum că n-am putut să fac astfel încât PMP să ia cinci locuri la europarlamentare”,  a declarat marți Elena Udrea.

Ceea ce însă Elena Udrea a scăpat în mod evident din vedere este că, discreditându-i (cu informații reale sau fabricate, nu contează) pe Papahagi sau Baconschi, îi face implicit un rău șefului de la Cotroceni.  Fiindcă aceștia au fost atâția ani în slujba lui Băsescu încât imaginea lor se confundă cu aceea a președintelui, căruia în acest caz i se aplică perfect zicala ”spune-mi cu cine te însoțești, ca să își spun cine ești”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 oct, 2014
ion
Nimic despre megadosarul Microsoft???? La voi nu au ajuns ultimile vesti??? :))))
Vai vai vai ! Ce jurnalisti de inspiratie exculsiv HAZNALISTA !!!!
Diversiunea si manipulare ! Umpleti spatiul public cu CACAT !!!!
01 oct, 2014
cantautor
Nastase a fost mentorul lui Ponta..
seful lui pe linie de partid si guvern..
l-a descris ca micul Titulescu
atunci se poate confirma ca:”spune-mi cu cine te însoțești, ca să își spun cine ești”?
tare de tot....
Sultanescu si Palada(strategul pitit fortat...)au intors oare armele?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ