Campaniile opozanților lui Ponta, plătite din banii tuturor românilor

| 29 sep, 2014

Traian Băsescu nu a venit la berăria din Herăstrău singur, ci însoțit de un întreg alai de SPP-iști plătiți din banul public pentru a-l proteja.

Duminică, centrul Capitalei a fost blocat de lansarea Elenei Udrea în campania pentru Președinția României, liderul PMP alegând varianta unui marș anti-guvernamental la care a încercat să strângă cât mai mulți oameni. În schimb, mai interesant a fost ce s-a întâmplat după terminarea acestei plimbări, când liderilor PMP li s-a adăugat și Traian Băsescu.

Într-o secvență ce amintește de opera lui Caragiale, întreaga acțiune electorală s-a terminat în parcul Herăstrău la o berărie unde a venit și președintele Traian Băsescu. De altfel, șeful statului a ţinut să o felicite pe Udrea pentru mitingul organizat împotriva Guvernului şi pentru sintagma „Victor Ponta- Agentul 000”, cu hăhăitul tradițional el spunându-i favoritei sale că: „Mi-a plăcut aia cu o. 0 locuri de muncă , 0 fonduri (...) A fost tare cu agentul 000”.

Și totuși, în toată această atmosferă de veselie nimeni nu a putut explica în ce calitate a venit acolo șeful statului, mai ales că nu este pentru prima dată când Traian Băsescu vine în sprijinul Elenei Udrea și a partidulețului acesteia. De fapt, vizita lui Băsescu la berărie poate fi asemuită episodului cu tricoul din timpul campaniei pentru europarlamentare.

În toată această situație este semnificativă și nonșalanța afișată de Elena Udrea atunci când a fost întrebată despre prezența șefului statului, ea afirmând cu subiect și predicat că: „noi l-am invitat, pentru că ne-a sunat și ne-a felicitat pentru eveniment, pentru tot efortul pe care îl facem să ne luptăm cu guvernarea Ponta și l-am invitat să vină aici, știind că sunt câteva zeci, sute de susținători ai domnului preşedinte”,

Pentru cei care nu își mai amintesc, Traian Băsescu nu ratează nicio ocazie să ne explice despre ce înseamnă funcția de președinte, de regulă adăugând un atac la adresa lui Victor Ponta care nu ar fi pregătit să își asume aceste responsabilități. De asemenea, liderului de la Cotroceni îi place să discute despre faptul că un președinte nu trebuie să se implice și să fie imparțial în raport cu partidele și candidații de pe scena politică din România. Apoi, în declarațiile sale publice, șeful statului mai proferează câte un atac la adresa lui Victor Ponta imediat după ce o laudă pe Elena Udrea.

Nu ar fi fost nicio problemă dacă Traian Băsescu ar avea acest comportament din ipostaza unui simplu cetățean sau politician, dar el este încă președintele României, bucurându-se de toate beneficiile acestei funcții. El nu a venit la berăria din Herăstrău singur, ci însoțit de un întreg alai de SPP-iști plătiți din banul public pentru a-l proteja. De asemenea, Traian Băsescu își ia în continuare salariul de președinte al României, deși în ultimele săptămâni nu a făcut aproape nimic în afară de a-i susține pe candidații ce i se opun lui Victor Ponta.

Dacă gestul făcut duminică de șeful statului nu reprezintă decât începutul activității de agent electoral, atunci acest comportament nu este chiar atât de neașteptat după  zece ani de politică partizană. În schimb, Traian Băsescu s-a folosit de funcția pe care încă o mai ocupă pentru a-și sprijini favoriții, în timp ce românii au plătit, în mai mult decât un singur mod, nota de plată pentru toate acțiunile domniei sale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2014
cantautor
Jegosecurism Retevei TV de C.Tudor POPESCU
RTV, după ce a înghiţit şi hoitul defunctei OTV, trage la titlul de fosă septică no.1 a televiziunilor din România. Nimic din ce-i murdar şi mişelesc nu-i e străin.
Şi totuşi, astăzi, scula lui Ghiţă, televiziunea Retevei a reuşit să-mi facă ochii cât cepele: Andrei Pleşu urmărit, filmat cu camera ascunsă şi fotografiat pe stradă, la supermarket, în maşină, în casă, sub titrajul: „Ce face Pleşu după ce face morală”. Pentru că joi seara, la Gândul Live, Andrei Pleşu a formulat opinii critice usturătoare la adresa premierului prezidenţiabil Victor Ponta, postul unde Ponta e Dumnezeu şi Ghiţă profetul său a difuzat nişte imagini după chipul şi asemănarea patronilor săi. În cel mai pur stil jegosecurist, reteveii au năvălit în casa şi în viaţa personală a d-lui Pleşu, viaţă care nu-i priveşte decât pe soţia sa şi pe cei apropiaţi lui. Vă mai amintiţi cum punea Securitatea microfoane lângă patul conjugal al lui Lucian Blaga?Vasăzică, scriitorul Andrei Pleşu exprimă o poziţie politică, iar Pontaghiţă reacţionează reproşându-i că, la 66 de ani, ar trebui să fie mort, nu să aibă complicaţii sentimentale şi să critice guvernul Ponta.Nu ştiu cum poate fi oprit tsunamiul de ticăloşie care vine peste România, aclamat de atâţia români.Nu pot decât să-mi încetez de acum înainte intervenţiile (şi aşa tot mai rare) sub orice formă la Retevei TV.Poate că trag cu praştia în avioane, dar tot e mai mult decât să tac.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ