Liviu Dragnea: Trebuie să susținem și să negociem cote voluntare pentru imigranți

| 09 sep, 12:52

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că România trebuie să susțină cote voluntare în ceea ce privește numărul de imigranți primiți pe teritoriul țării și crede că președintele Klaus Iohannis și Ministerul de Externe au capacitatea să negocieze acest lucru.

"Poziția mea a fost și rămâne în continuare foarte clar exprimată: noi trebuie să susținem și să negociem cote voluntare, pentru că degeaba o să fim obligați să acceptăm un număr mai mare decât avem capacitatea administrativă de a gestiona, capacitatea logistică, financiară, capacitatea de a asigura asistență medicală în condiții civilizate, pentru a asigura siguranța pentru toți acești oameni care vor veni la noi și cred că președintele Iohannis și Ministerul de Externe au capacitatea să negocieze acest lucru, pentru că este important ca țară, de asemenea, să poți avea autoritate asupra tranzitului, pentru că noi vorbim de un tranzit aici, majoritatea zdrobitoare dintre acești oameni nu au ca țară de destinație țările din Est", a precizat Dragnea, într-un interviu la Europa FM.

Președintele interimar al PSD a adăugat că nu trebuie uitat sentimentul de solidaritate umană, de solidaritate între țările Uniunii Europene, dar în același timp trebuie avut în vedere faptul că statul este obligat să asigure securitatea cetățenilor săi.

"Trebuie să fim conștienți de capacitatea noastră de a gestiona un anumit număr de migranți sau imigranți. Trebuie să negociem pe ce perioadă îi putem ține aici, trebuie să ne gândim că vine iarna, acești oameni nu pot fi ținuți în corturi, nu pot fi ținuți în gări, nu pot fi ținuți în școli, sunt ființe umane cărora trebuie să le asiguri un minim de confort și de asigurarea celor necesare unui trai decent", a mai spus Liviu Dragnea.

El a menționat că miniștrii trebuie să fie ponderați în afirmații și că această acțiune privind imigranții trebuie să se desfășoare sub o coordonare unitară.

"În situații de genul acesta, CSAT stabilește o strategie foarte bine pusă la punct cu toate instituțiile reprezentate în CSAT și, în mod firesc, Ministerul de Interne, care are toată capacitatea și logistica necesară pentru a gestiona acest fenomen, trebuie să conducă în mod ferm și unitar această acțiune", a arătat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ