Luni se va DECIDE soarta guvernului Ponta 4. Când se va stabili componenţa cabinetului. UPDATE

| 12 dec, 2014

UPDATE. Victor Ponta a declarat vineri, cu ocazia şedinţei coaliţiei de guvernare, că luni va cere un vot Parlamentului pentru noua structură guvernamentală. Ultimele discuţii despre componenţa guvernului vor avea loc sâmbătă sau duminică.

UPDATE. Victor Ponta a anunţat că o discuţie despre structura şi componenţa noului Executiv va avea loc în coaliţia de guvernare sâmbătă sau duminică.

'Important este să ştim ce vrem să facem, ce ne propunem să facem pentru 2015-2016, după care structura Guvernului şi nominalizarea persoanelor ce trebuie să facă parte din Guvern trebuie să urmeze şi să respecte aceste priorităţi pe care ni le-am stabilit. (...) Important este ce vrem să facem în următorii doi ani şi pe asta ne-am concentrat în acest moment', a declarat Victor Ponta vineri, la finalul reuniunii coaliţiei de guvernare, citat de Agerpres.

El a precizat că în primul rând a dorit să stabilească 'ceea ce îşi propune Guvernul, şi nu câte posturi are PC, PLR, PSD şi cine stă pe acele posturi'.

'Noua structură a Guvernului va ţine cont de acţiunile prioritare. Nu facem acţiunile după structura Guvernului, ci facem structura Guvernului după acţiunile prioritare', a adăugat Ponta.

''Pregătim proiectele de acţiuni guvernamentale pentru care vom cere un nou vot Parlamentului, pentru noua structură, luni. Azi este important un singur lucru - care sunt acţiunile prioritate pe care dorim să le promovăm în 2015-2016 la nivel guvernamental şi la nivel parlamentar. Asta cred că este de interes public şi astăzi trebuie să stabilim în coaliţia de guvernare, împreună cu colegii mei de la UNPR, PC, PLR, pentru ce şi care sunt priorităţile noastre de guvernare şi parlamentare 2015-2016'', a precizat Ponta.

Întrebat dacă în cadrul coaliţiei se va discuta şi despre împărţirea ministerelor, premierul a replicat: ''Azi nu''.

De asemenea, întrebat despre mesajele pe care social-democraţii le transmit prin intermediul comunicatelor presă cu privire la necesitatea separării funcţiei politice de cea administrativă în PSD şi dacă se simte vizat, Ponta a răspuns că datoria sa este de a prezenta Parlamentului săptămâna viitoare bugetul.

''Eu simt că am o datorie faţă de toţi cetăţeni României. Să prezint săptămâna viitoare în faţa Parlamentului în primul rând ce ce întâmplă cu salariile, pensiile, investiţiile, funcţionarea instituţiilor statului, deci bugetul României. Aceasta cred că este obligaţia mea faţă de cetăţenii României şi, de asemenea, de a prezenta acţiunile prioritate ale Guvernului şi ale coaliţiei pentru perioada 2015-2016'', a spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai spus că programul de guvernare pentru perioada 2015 - 2016 va avea 15 direcţii prioritare de acţiune, un accent deosebit urmând să fie pus pe combaterea evaziunii fiscale, fondurile europene, centralizarea şi dezvoltarea capacităţilor administrative, sistemul fiscal.

La finalul unei reuniuni a coaliţiei de guvernare, şeful Executivului a anunţat o agendă de acţiuni prioritare care continuă să se înscrie în programul de guvernare cu care USL a candidat în 2012 şi pentru care a obţinut majoritatea în Parlament.

'Aceste acţiuni prioritare din agenda 2015 - 2016 le-am structurat pe două tipuri de acţiuni, guvernamentale şi de politici publice, care privesc în special şi se pot concretiza prin decizii luate în cadrul Parlamentului României. Acţiunile prioritare de guvernare în perioada 2015 - 2016 în cadrul majorităţii parlamentare şi al Guvernului vor avea 15 astfel de direcţii de acţiune şi de domenii în care dorim să continuăm lucruri bune începute în cei doi ani şi jumătate de guvernare comună, dar să accentuăm şi să putem evalua foarte clar rezultate concrete', a spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ