Norica Nicolai își asumă riscul de a rămâne în ALDE

| 09 iul, 2014

Norica Nicolai Parlamentul European. Decizia vicepreședintelui PNL, Norica Nicolai, de a rămâne în grupul europarlamentar ALDE  dovedește demnitate și respect pentru valorile și principiile liberale.

PNL ALDE. În discrepanţă cu hotărârea lui Crin Antonescu muta PNL de la grupul ALDE la partidul european al lui Traian Băsescu – PPE, gest care a fost interpretat drept trădare și a creat agitație în interiorul partidului liberal, conducând astfel la sciziunea PNL.

Norica Nicolai și-a asumat riscul de a fi exclusă din PNL după ce a spus mai mult timp că va rămâne în ALDE. Însă în acest moment avem o certitudine: europarlamentarul PNL face parte oficial din grupul ALDE. Astfel, Norica Nicolai nu a urmat pașii trădării către PPE la comanda fostului lider de partid.

Iar faptul că eurodeputatul liberal nu s-a supus „ordinelor” de partid a condus la critici dure din partea conducerii formațiunii politice. Crin Antonescu i-a atras atenția europarlamentarului PNL că „nu are dreptul să vorbească prostii”, în timp ce Klaus Iohannis a atacat-o direct, afirmând că opunerea sa fața de fuziunea cu PDL și intrarea liberarilor în PPE a fost una „deloc elegantă”.

Citeşte şi: Norica Nicolai s-a înscris în grupul europarlamentar ALDE

Mircea Diaconu. Astfel, în contextul actual Nicolai se află în același grup legislativ cu fostul membru PNL Mircea Diaconu, care a plecat din Partidul Național Liberal din cauza lipsei de sprijin pentru europarlamentare și a atitudinii lui Crin Antonescu. Însă nu degeaba PNL, prin prisma conducătorilor săi, se află într-un moment critic – numărul celor care părăsesc partidul liberal se află în creștere.

Congresul PNL. Mai mult, Congresul Partidului Național Liberal  a fost un adevărat eșec, unde în lupta pentru ocuparea celei mai râvnite poziții din stat Crin Antonescu și Kluas Iohannis s-au înțepat dur,  aceștia uitând să ofere un proiect viabil pentru liberali, dar mai ales pentru cetățenii români.

Drept urmare, cei care cu adevărat susțin liberalismul român au plecat fără nicio ezitare spre partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. După Congres, demisiile din PNL au fost foarte multe,iar printre cei care și-au pus încrederea în formațiunea pe care o va înființa CPT se enumeră deputații Mihai Stănișoară, Ion Cupă, dar și fostul vicepremierul Daniel Chițoiu.

Citeşte şi: Liderul ALDE strigă TRĂDARE: Antonescu și Adina Vălean m-au mințit

Plecarea din PNL a adevăraților liberali s-a decis pe prisma faptului că nu se dorește abandonarea identității politice, aceștia criticând astfel decizia greșită de a trece PNL la PPE. În plus, adepții lui Călin Popescu Tăriceanu au condamnat acțiunea liberalilor de a servi PNL intereselor lui Traian Băsescu și apropiaților săi din PDL și PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 2014
cantautor
un fost procuror comunist,care are demnitate si valori liberale....?
ceva nu suna bine aici...nu miroase a bine...
parca se simte un damf de tamaie..
poate ziaristul virtual o fi tarcomnic la baza?
11 iul, 2014
Dac Sultanescu
e minunat...
au repartizat-o in Comisia pentru Pescuit
are experienta si expertiza,demnitate si respect

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ