LOCURI DE MUNCĂ. Planurile Guvernului pentru tineri

| 13 sep, 2014

LOCURI DE MUNCĂ. Noi veşti bune vin din partea Guvernului. Executivul are în vedere crearea a 70.000 de locuri de MUNCĂ pentru tineri, anunţă ministrul Muncii, Rovana Plumb. Declaraţia a fost făcută la Cluj, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor, ai pensionarilor şi cu şefii de deconcentrate, tema discuţiilor fiind majorarea salariilor şi pensiilor începând de anul viitor.

LOCURI DE MUNCĂ. “Am ţinut să precizez că rata şomajului în rândul tinerilor în România este de 23%, nu de 40%, cum am auzit unele voci spunând, iar pentru perioada următoare prioritatea Guvernului este de a crea 70.000 de locuri de MUNCĂ noi pentru tineri”, a declarat Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

În opinia ministrului Muncii, zonele cu potenţial pentru crearea acestor locuri de MUNCĂ sunt construcţiile, industria textilă şi zona serviciilor.
Iar premise pentru ca Guvernul să-şi poată îndeplini acest obiectiv există. De la începutul lui 2013 şi până în iunie 2014, în România au fost create 200.000 de locuri de MUNCĂ, 32.000 de locuri de MUNCĂ fiind în momentul de faţă disponibile la nivel naţional.
“Avem şi o creştere a nivelului real a câştigului salarial, care este cu cinci procente mai mare decât în iulie 2013, respectiv puterea de cumpărare a crescut cu 5,7 procente, raportat la anul trecut. În momentul de faţă, în România, avem 5,2 milioane de salariaţi şi 459.000 de angajatori”, a mai spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.

CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA: Pensiile vor creşte cu 5% de la 1 ianuarie 2015

Executivul arată că este în continuare preocupat de soarta unui segment al populaţiei ignorat de multe guvernări anterioare, respectiv tinerii. De altfel, actualul guvern s-a aplecat de mult timp asupra problemei şomajului în rândul tinerilor, acţionând prin măsuri concrete. Ministerul Muncii a lansat anterior două proiecte cofinanţate din fonduri europene prin care doreşte să sprijine tinerii în procesul acestora de găsire a unui loc de muncă. Astfel, proiectele-pilot „Garanţii pentru tineri” şi „Investiţia în tineri, investiţia în viitorul nostru!” se derulează în perioada 23 decembrie 2013 – 30 iunie 2015 şi se adresează exclusiv tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, fiind targetat pentru 5052 de persoane selectate. Tinerii vor beneficia de un plan de acţiune personalizat, de tip servicii integrate de informare, consiliere şi orientare, formare profesională, ucenicie/internship, prospectare şi medierea locului de muncă, în vederea ocupării unui loc de muncă şi asistenţă în iniţierea de AFACERI independente.


CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru mamele aflate în concediu post natal: venituri în creştere cu 3.000 de lei

Acţiunile întreprinse de actualul Executiv sunt cu atât mai binevenite, cu cât problema şomajului în rândul tinerilor este una extrem de sensibilă în cadrul spaţiului comunitar. Uniunea Europeană are 5 milioane şi jumătate de şomeri în rândul tinerilor - adică aproape un sfert din populaţia sub 25 de ani.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 sep, 2014
ADRIANA
job
Oferta locuri de munca in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Oferta NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
[email protected]
13 sep, 2014
vio
gluma
Pentru astfel de articole exista un site specializat :
Times New Roman se numeste....
13 sep, 2014
berenger
veștile ca veștile
dar realitatea arată că numărul angajărilor a scăzut, conform eurostat, cu 3.1 procente în semestrul 2 față de același semestru din anul trecut. ponta și voi, trompetele lui, sunteți buni la vorbe. guvernarea... altă dată
13 sep, 2014
vio
Nu stiu de ce nu foloseste pesedeul, pentru astfel de articole, site-ul specializat: "Times New Roman"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ