Ponta: CCR a dat o decizie prin care Băsescu are aceeaşi imunitate ca parlamentarii, ar putea fi cercetat

| 25 iun, 2014

Victor Ponta a declarat, miercuri, că există o decizie recentă a Curţii Constituţionale care ar permite cercetarea preşedintelui Traian Băsescu încă din perioada mandatului.

"Eu am văzut o decizie foarte recentă a Curţii Constituţionale care spunea că nu are imunitate ( preşedintele Băsescu-n.r.) decât aşa cum au parlamentarii, deci probabil că, pe baza acestei decizii, va putea fi cercetat în dosarul Nana", a afirmat Ponta la România TV.

Şeful Guvernului a adăugat că decizia CCR 'tocmai a fost publicată' şi e 'o ştire de ultimă oră'.

"Nu spune că preşedintele nu are imunitate, spune un lucru esenţial care până nu a fost spus niciodată şi a fost o chestiune de o dispută între jurişti, nu era o chestie politică. Unii jurişti spuneau că are imunitate totală, alţii (..) că are imunitate exact ca şi parlamentarii, adică nu poate fi arestat şi are imunitate pentru declaraţii politice. Ori CCR, dacă am citit bine ultima decizie, spune foarte clar acest lucru: că are exact aceeaşi imunitate ca şi parlamentarii. (..) Deci acum decizia, sigur, în 45 de zile, este general obligatorie pentru viitor şi se aplică de către instituţiile care trebuie să aplice legea. O să vedem, e o ştire de ultimă oră. Eu nu vreau să intru în detalii pentru că nu am apucat să vorbesc şi cu alţi constituţionalişti", a explicat premierul la România TV.

Ponta a mai adăugat că preşedintele Băsescu, deşi mai are câteva luni de mandat, nu doreşte să demisioneze pentru că 'îi este frică de justiţie'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ