Preşedintele CCR, prima reacţie după votul din Parlament în cazul lui Şova

| 26 mar, 10:03

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că nu ştie nimic despre votul dat în Senat în cazul lui Dan Şova, care a rămas cu imunitate parlamentară, deşi numărul voturilor "pentru" a fost mai mare decât numărul celor care au votat "împotrivă". PNL ameninţă că vor ataca decizia de ieri la CCR.

Augustin Zegrean a declarat că nu poate da consultanță juridică și faptul că Curtea Constituțională a României va da un verdict dacă este sesizată în această privire. În urma votului neconstituțional împotriva ridicării imunității lui Dan Șova, PNL va ataca la Curtea Constituțională decizia înregistrată de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că, Dan Şova a fost salvat de la "beciul domnesc" deși au fost 79 de voturi „pentru”, 67 „contra”, iar cinci au fost anulate. Potrivit Regulamentului Senatului era nevoie de 85 de voturi „pentru”, adică jumătate din numărul total al senatori, ca cererea DNA să fie aprobată. La finalul zilei, Şova s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al PSD.

Reuters: România, "una dintre cele mai corupte ţări UE". Critici DURE după blocarea arestării lui Şova

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ