Reuters: România, "una dintre cele mai corupte ţări UE". Critici DURE după blocarea arestării lui Şova

| 26 mar, 08:55

România, "considerată unul dintre cele mai corupte state europene", şi-a atras noi critici după ce Senatul a blocat miercuri arestarea lui Dan Şova, comentează agenţia Reuters.

Citeşte şi: Buna şi Reaua Vestire: Dan Şova scapă de arest, Darius Vâlcov poate fi arestat

"Parlamentarii români au dat aviz cererii procurorilor de arestare a unui fost ministru de Finanţe acuzat de corupţie, dar au blocat arestarea altui fost ministru, atrăgând noi critici referitoare la seriozitatea angajamentului de a contracara corupţia la nivel înalt", scrie Reuters.

"Statele Unite, Marea Britanie şi Olanda au emis comunicate după decizia Parlamentului român de a nu anula imunitatea fostului ministru al Transporturilor Dan Şova, o decizie care a generat furie şi apeluri pe reţele de socializare în vederea organizării de proteste", continuă agenţia Reuters.

Citeşte şi: VIDEO: Cum a jucat UDMR votul din Senat privind cererea de arestare a lui DAN ŞOVA

"România este considerată unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană, iar sistemul judiciar este supus unei monitorizări speciale (de către UE); cu toate acestea, procurorii şi magistraţii români au fost lăudaţi la Bruxelles", subliniază agenţia de presă, notând că, în schimb, Parlamentul României a dat aviz favorabil arestării fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov.

Citeşte şi: Darius Vâlcov a fost REŢINUT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 14:34
Ana
Senatul Romaniei nu a blocat nimic, nu a facut nici un abuz, asta ca sa se auda si la Reuter si la Ambasadele mancatoare de kkt. Senatul si-a exersat un drept de vot conform Constitutiei. Atit, nimic mai mult. Ca sintem printre tarile cele mai corupte asta este altceva. Sa fie Basescu deferit Justitiei, sa fie arestat el si PDL-ul care au adus tara in aceasta rusine nationala, ei sint responsabili cu concursul DNA Codruta Laura Kovesi care l-a protejat pe Basescu & company si 10 ani nu s-a atins de ei desi avea toate informatiile de la SRI si alte probe. In primul rind trebuie schimbata sefa DNA, pina atunci nu se va face nimic decit ce vor muschii ei. Nu este posibil asa ceva. Trebuie schimbata urgent sefa DNA, De ce nu vede asta Reuter si Ambasadele ?? Cit timp ea este sefa nu se va intimpla nimic bun in Romania , datorita si ei sintem acum rusinati si pusi la colt de toata lumea si ea este laudata in continuare, dar pentru care fapte ? cele impotrivca natiunii si Constitutiei. CSM si CCR de ce nu va sesizati din oficiu in privinta sefei DNA ? Sintem un popor susus si fara coloana vertebrala in fata strainilor, ei ne dirijeaza la noi acasa ce sa facem ? Atunci puneti jos, de la Presedinte , toata lumea si sa vina sa ne conduca strainii . Ce sintem noi un popor de slugi ? Unde este demnitatea romanilor?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ