Cristi Dănileţ: Avem oameni care se situează deasupra legii. Se impune o reacţie a CSM

| 26 mar, 11:58

Judecătorul Cristi Dănileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a anunţat pe contul său de Facebook că se impune o reacție a CSM, organismul care este garantul independenței justiţiei, după ce senatorii l-au scăpat pe colegul lor Dan Şova.

"Numai in ultima lună au fost trei situații în care Parlamentul a blocat începerea urmării penale, respectiv a impiedicat luarea unor măsuri procesuale – atribuții care aparțin exclusiv organelor judiciare - invocandu-se imunitatea.

Hotărârile Parlamentului din aceste cazuri nu sunt motivate, or imunitatea este incidentă numai în anumite cazuri.

Citeşte şi: Preşedintele CCR, prima reacţie după votul din Parlament în cazul lui Şova

Dezbaterile din Parlament trebuie să se limiteze la natura acțiunilor - politice sau nu - ale celor cercetați. Or, sub umbrela imunității politice am văzut că se dezbate chiar legalitatea sau temeinicia unor cauze penale, Parlamentul transformându-se astfel el însuși într-un for judiciar.

In momentul de față sunt persoane care sunt puse în afara mecanismului legal al răspunderii penale, așadar avem oameni care se situează deasupra legii. Ceea ce impune o reacție a CSM, organismul care este garantul independenței justiției", a scris Cristi Dănileţ.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 00:12
Ana
Reactia CSM ar trebui indreptata impotriva lui Danilet un impostor mizerabil .Acest judecatoras are minte de gaina, un gainar basist nenorocit.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ