PROTEST în faţa Guvernului: pensionarii cer condiţii mai bune de trai

| 11 iun, 11:51

Aproximativ 200 de pensionari din cadrul Federaţiei Naţionale Unirea protestează joi, de la ora 10,00, în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând Guvernului şi Parlamentului introducerea, în regim de urgenţă, a unui program de acţiune prin care să se asigure vârstnicilor din România un nivel de trai decent, transmite Agerpres.

 

'Acţiunea noastră este una paşnică, civilizată, şi are ca scop prezentarea revendicărilor pe care le avem Guvernului şi Parlamentului României. Cerem tuturor politicienilor să se achite de obligaţiile pe care şi le-au luat la alegerile din 2012, respectiv să facă dreptate pensionarilor. De-a lungul anilor, aceştia au fost jefuiţi de drepturile pe care le-au primit în anii 2007 - 2008, când pensiile au fost dublate tot în urma unor acţiuni de protest. În acest moment, pensia reală este mai mică decât pensia reală din anul 2009, iar numărul biletelor de tratament a scăzut an de an, de la 360.000 - în 2004, la 200.000 - în ultimii ani. Din cauza sărăciei, starea de sănătate a vârstnicilor este din ce în ce mai precară, iar mortalitatea şi morbiditatea sunt tot mai mari. Numărul total al pensionarilor civili a scăzut de la 6 milioane, cât erau acum 12 ani, la numai 5,18 milioane acum', a declarat Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei Naţionale Unirea.

Pe parcursul protestului, o delegaţie a pensionarilor va merge la Registratura Guvernului, pentru a depune o listă cu principalele revendicări.

 

Potrivit calendarului de proteste, acţiunea revendicativă este programată să se încheie la ora 13,00.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ