Remus Pricopie: În 15 septembrie elevii din clasele întâi şi a doua vor avea şi manualele digitale

| 05 sep, 2014

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca in 15 septembrie elevii din clasele I si a II-a vor avea si manualele digitale, urmand ca pana atunci sa fie rezolvate toate contestatiile, el precizand ca ceilalti elevi vor invata dupa vechile manuale.

”Daca vorbim despre manualele de la clasa a III-a la clasa a XII-a nu sunt modificari, adica din pacate venim tot cu manuale vechi, unele de 10-12 ani. Daca vorbim de manualele pentru clasa intai si clasa a doua, conform procedurilor legale suntem obligati sa asteptam decizia Consiliului Nationale pentru Solutionarea Contestatiilor. Eu cred ca ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, stiti bine ca sunt mai multe solicitari la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsa, mai sunt 17 daca nu ma insel, care au fost conexate. E o decizie data de instanta, nu ne putem pronunta inainte de aceasta instanta. Eu cred ca vom merge in direcția buna și ca vom avea manuale pe 15 septembrie, evident in format digital. Daca decizia este pozitiva, atunci manualele vor putea fi incarcate pe internet imediat ce se semneaza contractele”, a declarat Pricopie, vineri, la Constanta.

El a precizat ca se intenționeaza ca in urmatorii ani sa creasca numarul materiilor opționale, in special pentru ultimii doi ani de liceu. ”Nu sunt materii noi la invatamantul primar, sunt materii opționale noi și este normal si o sa creștem numarul de opționale nu numai pe primar, ci pe toate ciclurile. De fapt, in anii urmatori va trebui sa avem o reașezare, in special la nivelul liceului. Cu ocazia noilor planuri cadru și programe aprobate vom incerca sa creștem numarul de opționale pentru elevii de liceu, in special pentru clasele a XI-a și a XII-a. Este normal sa-i dai posibilitatea elevului in urma discuției cu parinții, evident, sa se orienteze catre o disciplina sau alta”, a mai afirmat ministrul Educației.

Intrebat care este stadiul pregatirii unitaților de invațamant cu doar cateva zile inainte de inceperea noului an școlar, Remus Pricopie a spus ca este mai bine fața de anii trecuți. “Din datele de pana acum, daca ne uitam la gradul de pregatire a unitaților de invațamant, care știți bine ca in primul și in primul rand intra in sarcina autoritaților locale, stam mult mai bine ca in anii anteriori, inclusiv ie ceea ce privește avizele de funcționare. Vor mai fi școli care nu vor primi avize de funcționare, dar trebuie sa se ințeleaga mecanismul de acordare a acestui aviz. De exemplu, daca școala nu este conectata la apa curenta, nu primește avizul. Deci, școala poate sa arate foarte bine, dar daca nu este conectata la apa curenta și canalizare nu primește avizul. Prin urmare, avizele de funcționare pentru unitațile de invațamant depind foarte mult de nivelul de dezvoltare a comunitații”, a menționat ministrul Educației.

El a participat, vineri, la evenimentul Academica BNR, derulat pentru al patrulea an consecutiv la Constanța și gazduit in 2014 de Universitatea Maritima.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ