Semnal de la Isărescu: Mentineți stabilitatea pentru ca economia să meargă înainte

| 20 noi, 2014

Stabilitatea cursului valutar este o veste bună pentru România, mai ales dacă ținem cont că tocmai am trecut printr-o campanie electorală îndelungată, care avea potențialul să genereze probleme. Mugur Isărescu a folosit o metaforă interesantă pentru a descrie situația actuală, spunând că „leul stă tolănit” la un interval stabil față de euro chiar și în perioada de tumult politic.

BNR a afișat zilele aceastea un curs valutar al Euro de 4,44 de RON, în linia stabilă de din ultimele luni. În urmă cu câteva luni, pe 20 august, cursul era de 4,42 RON/Euro, iar în jurul datei de 20 octombrie era de 4,41. Stabilitatea cursului valutar este o veste bună pentru România, mai ales dacă ținem cont că tocmai am trecut printr-o campanie electorală îndelungată, care avea potențialul să genereze probleme.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a folosit o metaforă interesantă pentru a descrie situația actuală, spunând că „leul stă tolănit” la un interval stabil față de euro chiar și în perioada de tumult politic. Totodată, este posibil ca după terminarea campaniei electorale cursul să reacționeze față de rezultate, iar pentru ca direcția să fie una pozitivă este nevoie de stabilitate economică.

Citeşte şi: Mugur Isărescu: Leul a devenit insensibil la declaraţiile politice

Asta înseamnă că actualul Guvern condus de Victor Ponta ar trebui ferit de presiunile externe și lăsat să-și facă treaba, să aducă în Parlament noul buget. În aceste condiții, o depreciere accelerată ar fi cu puțin probabilă. Incertitudinile de ordin politic trebuie depășite cât mai rapid, astfel încât investitorii să nu reacționeze negativ, mai ales în condițiile în care vinerea trecută s-a anunțat că România a avut cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III din 2014.

Iar veștile bune nu s-au oprit aici. Domeniul industriei a crescut în primele nouă luni cu 8,9% în termeni nominali, vânzările de autovehicule noi au crescut cu 25,3% în primele zece luni, iar agricultura a rămas în 2014 unul dintre motoarele de creştere economică pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2014
Sociologul Vesel
preluare Puterea
Ţineţi-vă bine! Bogdan Teodorescu a fost plătit de PSD pentru prestaţia sa cu 2,8 (două virgulă opt) milioane de euro...!!! Bursa Zvonurilor consideră că omul, acest maestru Mateuţ al strategiilor electorale, şi-a meritat banii. Să-i pape sănătos, că a reuşit performanţa să-i îngroape foarte adânc pe pesedişti. Treaba nasoală va fi când procurorii se vor interesa de unde a plătit PSD purcoiul ăsta de euroi… Dar să avem răbdare, DNA trăieşte!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ