Sondaj – atacurile nu se prind de Ponta. Victorie clară în fața lui Iohannis

| 23 oct, 2014

Victorie clară se anunță pentru candidatul PSD, Victor Ponta, în cadrul alegerilor prezidențiale din noiembrie. Atacurile lansate de contracandidații lui Ponta nu s-au prins de președintele PSD, ci acestea l-au ajutat să prindă viteză în rândul celor care intenționează să pună ștampila pe liderul Guvernului pentru a ajunge la Palatul Cotroceni.

 

Conform unui sondaj realizat de către SOCIOPOL și difuzat la Antena 3, la „Sinteza zilei”, Victor Ponta ocupă poziția fruntașă în intențiile de vot ale românilor, în timp ce pe locul doi se află la o distanță foarte mare Klaus Iohannis. Lipsa abilității de comunicare a prezidențiabilului ACL, prin înregistrarea unor gafe incredibile, a condus la pierderea încrederii în edilul de la Sibiu.

La întrebarea „Dacă dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale dvs cu cine ați vota?” respondenții au considerat că Victor Ponta ar câștiga primul tur al alegerilor cu 41% din voturi, fiind urmat de către Klaus Iohannis care ar pierde cu 28%, potrivit celui mai recent sondaj SOCIOPOL.

Ceilalți candidați înscriși în cursa pentru Palatul Cotroceni se află la o distanță imensă față de primii doi clasați. Pe locul trei în datele prezentate de cercetarea sociologică se află Călin Popescu Tăriceanu cu 7%, urmat de Elena Udrea cu 6 %. Monica Mocovei, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Corneliu Vadim Tudor și Teodor Meleșcanu nu ating plagul electoral de 5%.

În ceea ce privește al II-lea tur, respondenții îl dau  câștigător pe candidatul PSD, Victor Ponta cu 55%, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, pierde cu 45%. Chiar dacă atacurile lui Băsescu la adresa lui Ponta au fost nenumărate și apoi preluate de edilul de la Sibiu, acestea nu s-au atins de liderul Guvernului pentru că Ponta are un avans de 10% în față lui Iohannis.

Mai mult, sondajul prezintă și interesul cetățenilor față de politică în contextul desfășurării alegerilor pentru Președintele țării pentru primul I, pe 2 noiembrie, și cel de al II-lea tur, pe 16 noiembrie. Subiectul scrutinului pentru Palatul Cotroceni se bucură de un interes major – 64% dintre românii chestionați se declară interesați de alegerile prezidențiale.

În plus, sondajul SOCIOPOL a măsurat și numărul celor care se declară interesați de participarea la vot. Dintre aceștia: 55% au declarat că vor paticipa la vot, în timp ce 28% au anunțat că nu vor vota. De altfel, 53% dintre cei întrebați au spus că Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale, 13% consideră că Iohannis va câștiga și doar 3% cred că Tăriceanu va deveni Președintele românilor.

Candidatul PSD, Victor Ponta, este cotat cu cele mai multe șanse pentru a câștiga Președinția țării, așa cum reiese și din sondajul CSCI, realizat doar la nivelul Capitalei. Victor Ponta îl bate pe Klaus Iohannis în propriul teren, deoarece până acum București era o zonă cu mai mulți votanți PNL – PDL decât media pe țară.

Conform sondajului CSCI pe București, în cadrul alegerilor pentru Președinție în turul I, poziția fruntașă este ocupată de Prezidențiabilul PSD, Victor Ponta, cu 37%, acesta fiind urmat de Klaus Iohannis, cu 29%. Iar în confruntarea din turul II, Președintele PSD câștigă alegerile în București cu 53%, în timp ce contracandidatul său, Klaus Iohannis, pierde alegerile în Capitală cu 47%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
Mirela Ungureanu
Iohannis
Niciunul dintre Iohannis si Ponta nu are sanse pentru alegerile prezidentiale! Niciunul dintre acesti doi mitomani nu merita functia de Presedinte al Romaniei. Numai zic de faptul ca Iohannis este iepurele lui Ponta, este manevrat de Ponta in ultimul hal.
24 oct, 2014
Popescu Irina
Hai ca ma faci sa rad, stimabile! Cifrele sunt la fel de mincinoase ca si stapanul tau, care a comandat articolul...in fond, sondajele sunt pentru manipularea prostimii, tu poti sa indrugi ce vrei, conteaza rezultatul oficial, nu? Mai vorbim dupa vot, pana atunci fa-ti datoria pentru care esti platit: INTOXICA!
24 oct, 2014
Gogu Karici
" Hai ca ma faci sa rad, stimabile! Cifrele sunt la fel de mincinoase ca si stapanul tau, care a comandat articolul... "
Dar stăpânul tău, pentru asta te plătește ? Ca să mănînci kkt despre alții ? Hai zât, că vedeți voi cum stă treaba când vine votul.
24 oct, 2014
miron
petiţie
http://www.opinia1.ro/o-lege-pentru-impiedicarea-abuzurilor-din-justitie/
24 oct, 2014
cantautor
Ponta pierde clar in turul 2
sondajele CSCI nepublicate,arata clar acest lucru
Ponta a pierdut deja alegerile
este istorie,alaturi de Nastase si Geoana...si Mihaela,dragostea mea
Ghita a iesit la incalzire...
24 oct, 2014
DIANA RUSU
somdaj
De unde esti tu asa sigur stimabile ca a pierdut deja alegerile, presupun ca voi postacii PDL-isti sunteti bine platiti sa faceti astfel de comentarii, in ce calitate te autopronuntati voi???? in cazul in care o dati in bara cu " previziunile" ce mai faceti? eu zic sa va aruncati in cap de pe Intercontinental de gat cu toata gasca de PDL-isti .
24 oct, 2014
cantautor
ptr Diana Rusu
Dna Birchall,v-am vazut in promoul ala de ..la TV
acolo parca nu va aruncati in cap,ci la cap..si nu la Inter,in interiorul unui auto
dar asta-i alta poveste
am informatii la fel de sigure ca si sociologul Sultanescu de la CSCI
de fapt le am chiar de la ei...
sunt pe cale sa schimbe tabara...si putina
24 oct, 2014
Ambasadorul
Echipa de consilieri a lui Ponta a tradat..
Sultanescu vinde gogosi la CSCI,adica sondaje favorabile lui Ponta
Socol face combinatii cu Andrei Hrebenciuc
Palada se da intelectual si rugbist pe Facebook,in loc sa-si faca treaba
De fapt,Iohannis conduce detasat in cazul turului 2.
Acuzele DNA despre Sarbu,Sova,Hrebenciuc si Adam au sapat credibilitatea lui Ponta
In special despre Sarbu(socrul lui) si faptul ca a fost angajatul lui Cocos
Cocos e suspectat in dosarul Microsoft
Singura sansa la PSD este acum doar Dl.Ghita
Sa-i dea pe mana DNA-ului pe acesti combinatori
Sa faca curat…
Sa scape partidul de baroni si dinozauri
Partidul este muncitoresc,n-avem nevoie de baroni si relativ tanar,n-avem nevoie de dinozauri
Ponta nu mai are sanse,mai bine sa nu mai candideze
PSD-ul nu mai suporta inca un esec,dupa Nastase si Geoana
Succes Dle Ghita.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ