Sondaj INSCOP: 47,5% dintre români ar vota o femeie pentru funcţia de preşedinte

| 10 sep, 2014

Aproape jumătate dintre cetăţeni ar fi mai degrabă deschişi în a vota o femeie pentru cea mai înaltă funcţie în stat, alegere pe care ar face-o 47,5% dintre români, relevă un barometru de opinie realizat de INSCOP.

Cercetarea sociologică arată că 40,8% nu ar vota o femeie în funcţia de preşedinte al României. Conform sursei citate, 42,9% dintre români consideră că este mai puţin important dacă preşedintele este bărbat sau femeie.

În acelaşi timp, 38,1% spun că o femeie nu ar fi potrivită pentru funcţia de preşedinte, în timp ce 11,9% dintre respondenţi afirmă că o femeie e mai potrivită pentru funcţia de preşedinte decât un bărbat.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Pe cine vor vota românii la alegerile prezidenţiale

Alegerea unei femei în funcţia de preşedinte al României nu ar schimba nimic, apreciază 39,9% dintre cei care au participat la sondaj. Totodată, 23,1% cred că ar schimba lucrurile în bine, 15,4% spun că ar fi mai rău cu o femeie-preşedinte.

Barometrul 'INSCOP - Adevărul despre România' a fost realizat de INSCOP Research la comanda 'Adevărul' în perioada 30 august - 4 septembrie 2014. Volumul eşantionului a fost de 1.058 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ