Tăriceanu: Candidaţii de centru dreapta la prezidenţiale, nişte marionete ale lui Traian Băsescu

| 17 sep, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al Partidului Liberal Reformator, a declarat miercuri, la Oradea, că toţi candidaţii de centru dreapta la prezidenţiale sunt "nişte marionete ale lui Traian Băsescu", care nu ar face altceva decât să continue regimul acestuia.

"Românii sunt chemaţi să facă o alegere care nu va fi simplă, deoarece există o abundenţă de candidaţi pe zona de centru dreapta, care sunt de fapt toţi nişte marionete ale lui Traian Băsescu şi care nu vor face altceva decât să continue regimul Băsescu, sub una din formele pe care le-am mai văzut în ultimii ani. Există un candidat pe stânga sau pe centru stânga, cum vreţi să-l denumiţi, nu neapărat de centru, pentru că nu sunt nici de stânga, nici de dreapta. Eu sunt liberal. A fi liberal înseamnă mai mult decât a fi de dreapta sau altă definiţie. Liberalismul modern înseamnă nu numai drepturi individuale şi libertăţi pentru cetăţeni, dar şi responsabilitate socială", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Tăriceanu, candidat la preşedinţia ţării.

În ceea ce priveşte şansele sale la alegerile prezidenţiale, liderul PLR consideră că se adresează unui electorat ce poate să fie şi în zona de centru dreapta şi în zona de stânga, acolo unde se presupune că oamenii caută mai degrabă o anumită formă de protecţie socială, pe care el o înţelege ca similară stilului şi modelului social european.

"La alegerile din 2008, când am condus PNL în alegeri, am avut alegători din toate segmentele societăţii, şi ca vârstă, şi ca profesii, şi ca apartenenţă socială. Eu nu mă adresez doar întreprinzătorilor sau profesiilor liberale. Prin ce am făcut am demonstrat că mă preocupă societatea română în ansamblul ei", a subliniat Tăriceanu.

Liderul PLR a precizat că încă nu a început cursa electorală, că are "o poziţie care este până în momentul de faţă în linie cu estimările pe care le-a făcut", dar, spre deosebire de ceilalţi candidaţi care au în spate nişte structuri bine aşezate, de ani de zile, el şi colegii săi trebuie să facă două lucruri în acelaşi timp.

"Într-o lună şi jumătate, cu toate eforturile pe care le-ai face, nu poţi să ajungi să fii de la egal la egal ca forţă a structurilor şi ca prezenţă în teritoriu cu ceilalţi. Acesta este evident un dezavantaj. Nu sunt deloc naiv. Din contră, sunt foarte realist şi ştiu că acesta este dezavantajul, că trebuie să facem două lucruri în acelaşi timp: să construim şi partidul, să-l dezvoltăm şi să-l întărim şi să facem şi campanie electorală. Dar vom vedea că rezultatele vin", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat cui şi-ar da voturile dacă în turul al doilea ar rămâne Victor Ponta şi Klaus Iohannis, liderul PLR a răspuns: "Nu i le dau nimănui, pentru că ajung preşedinte".

Candidatura sa la alegerile prezidenţiale, a spus, se bazează pe două condiţii esenţiale: un proiect şi experienţă.

"Două condiţii trebuie să însoţească un candidat pentru prezidenţiale: un proiect personal, eu l-am denumit de ţară, care să-l definească şi să aducă ceva, să dovedească că are o anumită înţelegere, o viziune de viitor, şi, în al doilea rând, trebuie să ai o experienţă", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia sa, România trebuie să devină a şaptea putere economică a Europei, într-un context care să permită punerea de acord a potenţialului pe care îl are cu perfomanţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ