UPDATE Tăriceanu: Demisia lui Iohannis - o recunoaştere implicită a unui eşec

| 26 mai, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că demisia prim-vicepreşedintelui liberal Klaus Iohannis este 'o recunoaştere implicită a unui eşec'.

''O recunoaştere implicită a unui eşec, o recunoaştere a unei alegeri la care a fost parte, a conducerii PNL din care face parte. Dincolo de demisie, e important un lucru: cred că astăzi PNL trebuie să facă o analiză lucidă şi să încerce să asculte glasul electoratului'', a afirmat el.

Potrivit lui Tăriceanu, rezultatele obţinute la europarlamentare de liberali reprezintă o sancţiune ''severă aplicată pentru o serie de decizii succesive greşite luate în ultimul an şi jumătate''.

''Găsirea altor explicaţii este o greşeală care nu va putea în niciun fel să amorseze rezultatul alegerilor de ieri. Să se dea la o parte, pentru că sancţiunea cea mai usturătoare a venit din partea cetăţenilor''.

'Dincolo de demisia de care spuneaţi, e important ca azi PNL să facă analiza lucidă şi să încerce să asculte în final glasul electoratului, pentru că, aşa cum arată rezultatele, e vorba de o sancţiune severă pentru o serie de decizii greşite luate în ultimul an şi jumătate, decizii succesive. (...) Este o recunoaştere implicită a unui eşec, este o recunoaştere până la urmă a unei alegeri la care a fost parte (Klaus Iohannis - n.r), a conducerii PNL-ului, din care face parte. (...) Cei care au greşit să recunoască acest lucru şi să se dea la o parte', a spus Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Parlament.

Potrivit lui Tăriceanu, rezultatele obţinute la europarlamentare de liberali reprezintă o sancţiune ''severă aplicată pentru o serie de decizii succesive greşite luate în ultimul an şi jumătate''.

''Găsirea altor explicaţii este o greşeală care nu va putea în niciun fel să amorseze rezultatul alegerilor de ieri. Să se dea la o parte, pentru că sancţiunea cea mai usturătoare a venit din partea cetăţenilor'', a mai spus Tăriceanu.

El s-a referit şi la convocarea unui viitor Congres al PNL, însă a susţinut că, deşi este nevoie de un astfel de pas pentru liberali, 'graba strică treaba'.

'Sigur că e nevoie de un Congres, dar nu ştiu dacă un congres rapid, ci este nevoie de altceva, să se treacă de la modalitatea în care a fost condus PNL-ul în ultimii ani, la o modalitate de conducere democratică. Va trebui făcută întâi o consultare care să meargă până la baza partidului, care să meargă până la membrii simpli, a militanţilor, a celor care au funcţii în administraţia locală. Fără să ascultăm ce vor oamenii, ce simt din teritoriu, de la firul ierbii, cum se spune, riscăm să facem un Congres degeaba', a mai afirmat Tăriceanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ