TIFF începe vineri. Gala de deschidere este prezentată de președintele festivalului, Tudor Giurgiu

| 29 mai, 09:41

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai mare festival de film din România, începe vineri la Cluj-Napoca. Ediția cu numărul 14 a festivalului va lua startul oficial în Piața Unirii Open Air - un spațiu special amenajat de organizatorii festivalului în cel mai central loc al municipiului, aici fiind amplasat, ca în fiecare an, un imens cinematograf în aer liber.

Gala de deschidere va fi urmată de premiera națională a filmului 'Povești trăsnite / Relatos salvajes / Wild Tales' (r. Damian Szifron), nominalizat anul acesta la Oscar. Filmul este produs de Pedro Almodóvar și va fi distribuit în cinematografe de Transilvania Film, din 12 iunie. La gala prezentată de Tudor Giurgiu, președintele festivalului, vor lua parte oficialități locale și personalități din lumea filmului.

La gala de deschidere vor fi prezentate noile proiecte ale festivalului: TIFF Campus — demarat cu ocazia faptului că anul acesta Cluj-Napoca deține titlul de Capitală Europeană a Tineretului; Cine-piscina — un mod inedit de a vedea filme, Depozitul de filme — un fost depozit de pelicuă al RADEF care a fost reactivat anul trecut în urma campaniei 'Salvați Marele Ecran!', iar anul acesta intră în programul obișnuit al TIFF cu filme și concerte cu intrarea liberă, dar și ca spațiu de joacă. Tot la gală, trupa de teatru stradal Compagnie des Quidams va prezenta un fragment din noul lor spectacol muzical și vizual unic: 'FierS a Cheval'.

Programul complet al festivalului, precum și toate noutățile pot fi găsite pe www.tiff.ro. Biletele pot fi cumpărate online, de pe www.biletmaster.ro, și de la casieriile TIFF. Aplicația TIFF 2015 este disponibilă în App Store și Play Store.

Festivalul se va încheia în 7 iunie, timp în care spectatorii TIFF pot alege între cele mai bune filme recente, concerte cu trupele momentului, expoziții, masterclass-uri, dezbateri și petreceri. Peste 200 de producții din peste 60 de țări vor rula pe ecrane și circa 850 de invitați români și străini sunt așteptați la Cluj.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai — 7 iunie 2015, Cluj-Napoca) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Film și Cultură Urbană. Evenimentul este organizat cu susținerea Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei și Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Cluj, Programului Europa Creativă — MEDIA al Uniunii Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ