Veste bună! 12.000 de mame, scutite de datoriile către stat

| 01 aug, 2014

O nouă amnistie anunţată de premierul Victor Ponta. 12.000 de mame, obligate să dea înapoi indemnizaţiile de creştere a copiilor, urmează să rămână cu toţi banii încasaţi. Mamele au primit somaţii şi la cinci ani de la concediul maternal, pe motivul că sunt sume încasate necuvenit. Mamele sunt somate să plătească aceşti bani imediat, deşi sumele sunt adesea de ordinul miilor de lei.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că a fost informat de către ministrul Muncii, Rovana Plumb, că după un control al Curţii de Conturi s-a dovedit că aproximativ 12.000 de femei au de dat înapoi banii din perioada concediului maternal.

"Curtea de Conturi, nu Guvernul, nu noi, nu altcineva, s-a trezit acum că 12.000 de mame de acum 4,5,6 ani trebuie să dea nişte bani înapoi. Mi se pare că este o interpretare greşită a Curţii de Conturi. Ca şi în cazul pensionarilor care sunt acum chemaţi să dea nişte bani înapoi pentru greşelile pe care nu le-au făcut ei, ci le-au făcut nişte funcţionari, şi în cazul mamelor, doamna Plumb pregăteşte proiectul de lege în care se spune foarte clar ce nereguli s-au făcut. Până la ziua adoptării legii, intră sub amnistie, cine greşeşte de acum încolo, plăteşte", a declarat premierul Victor Ponta.

Mamele susţin că au fost nedreptăţite şi că au depus la timp toate actele. În aceste condiţii, a precizat premierul, ar trebui ca aceste mame să nu dea banii înapoi, cel puţin cele pentru care se va demonstra că banii care au fost încasaţi în plus se datorează unor erori de timp administrativ.

Cele mai multe mame ar putea să primească o amnistie, care va fi sub forma unei legi, care va trece prin Parlament.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 2014
ZaP1groWnR
JvscjEClmWn
At last, soeonme who knows where to find the beef
01 aug, 2014
rupa vili
Toti pensionarii trebuie sa beneficieze de scutire !
Este discriminare foarte mare intre pensionari daca nu respectati si cuvantul nostru !

Daca o femeie este pensionara de boala si practica prostitutia pentru a mai aduce mai multi bani la copiii ei si are amenzi de platit la stat ,sau un pensionar de boala merge la fier vechi pentru asi mai cumpara un pachet de tigari si o bere sau o tuica si el este amendat si trebuie sa plateasca la stat amenzile .

Daca un pensionar are o rata la banca si din pensia de 500 de lei nu poate sa mai plateasca ,trebuie sa fie amnistiat .

Pentru aceasta categorie trebuie sa mai d-ati o amnistie ,nu faceti discriminare intre ei si cei care au mituit doctorii sa le mareasca pensiile ,toti trebuie sa beneficieze de aceasta amnistie .

Amnistia trebuie sa fie pana in un miliard de lei vechi ,o suta de mii lei noi .

Justitiarul de Hunedoara

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ