Victor Ponta ajută sinistrații în ciuda propagandei lui Băsescu

Victor Ponta inundaţii. În România, dacă premierul promite fonduri în zonele calamitate, face pomeni electorale, dacă în schimb nu asigură fonduri, e vai de el, ori fură, ori e incompetent.

Victor Ponta inundaţii. Elicopterele de la Bucureşti şi Timişoara sunt pregătite să intervină în toate judeţele afectate de inundaţii, în sprijinul structurilor MAI, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa, la şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă întrunită la Palatul Victoria. Dar nu numai elicopterele și cei 3.000 de militari şi peste 200 de mijloace tehnice au fost aruncați în lupta cu apele de către Dușa. Întreg guvernul premierului Victor Ponta a reacționat ca o mașinărie bine pusă la punct. În fundal, toți liderii PSD au ieșit cu declarații politice de susținere a premierului, într-o coordonare exemplară și spre disperarea adversarilor politici, care mai sperau și de această dată, conjunctural, la comentarii în zeflemea pe marginea bărcilor pneumatice sau a cizmelor de cauciuc ale lui Victor Ponta sau Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Victor Ponta inundaţii. Mobilizare exemplară a autorităţilor la inundaţii

Disperarea comentatorilor cu agendă electorală prestabilită a fost evidentă: i-au numărat premierului și stropii de noroi de pe pantofi, o numărătoare iremediabil nesatisfăcătoare pentru aceștia, deși a fost clar că Ponta este perfect conștient de importanța fiecărui gest și a mesajelor pe care, de acum, orice apariție publică le-o va transmite alegătorilor. În paralel, elita social-democraților a dat la rândul ei un tur de forță în media: în timp ce ministrul Dușa își desfășura forțele și vicepremierul Dragnea inspecta Administraţia Naţională „Apele Române”, acolo de unde a și căzut un cap, premierul cerându-i ministrului delegat Doina Pană, să îl demită pe directorul Vasile Pintilie, cea mai mare parte a liderilor PSD transmiteau la unison către mass-media același mesaj: iată cum acționează un viitor președinte. Comparație usturătoare și evidentă, la extrema cealaltă fiind faimoasele vizite în care Băsescu se rățoia la sinistrații care-l trăgeau de mânecă pentru salariile și pensiile tăiate, sau chiar suficiența ”premierului Kobe”, MRU, care certa octogenarii îngropați sub nămeți că nu ies să dinamiteze sloiurile, cot la cot cu armata.

”Cel mai important mesaj pe care l-a transmis ieri (marţi) Victor Ponta a fost acela că va fi un preşedinte care înţelege să fie alături de români în moment de restrişte, în momentele grele, atunci când e nevoie de înţelegere şi solidaritate, de atenţie şi grijă. După zece ani în care viaţa publică a fost contaminată permanent de dezbinare şi ură, iată că putem vorbi în sfârşit de un proiect de ţară care să readucă în prim plan valori precum demnitatea, buna înţelegere, prosperitatea şi curajul de a schimba ceea ce nu funcţionează”, a rezumat Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Prin mobilizarea exemplară, atât la nivel guvernului cât și, politic, la nivelul PSD, Victor Ponta le-a luat propagandiștilor adversarilor săi pâinea de la gură. Comentariile, cel puțin inconsistente, nu au putut decât să constate că Victor Ponta nu și-a amânat lansarea, la care de altfel a și întârziat, fiind prins în localitățile sinistrate Novaci, Polovragi și Bengești. E greu să mai repeți bășcălia ieftină, cu barca prin presa centrală, când Ponta e acolo și se implică, în timp ce criticii săi emit panseuri savante, pe uscat în Capitală. La toate acestea s-a mai adăugat și o problemă de principiu: primul reflex al propagandiștilor fiind acela de a acuza mereu premierul că profită de poziția de șef al executivului pentru ”pomeni electorale”, cum poți totuși să mai critici în condițiile în care toate televiziunile dau imagini cu situația disperată a oamenilor cărora apa le-a luat casele? Este o situație de sabotaj politic flagrant, comparativ în orice altă țară civilizată politicienii cu uzul rațiunii opresc atacurile politicianist-electorale în astfel de momente în favoarea unei atât de necesare coeziuni naționale în sprijinul victimelor. În România, nici gând. Dacă premierul promite fonduri în zonele calamitate, face pomeni electorale, dacă în schimb nu asigură fonduri, e vai de el, ori fură, ori e incompetent. Îmi imaginez că, undeva la nivelul celor care elaborează mesajele și propaganda de dreapta, cineva a sperat că prin astfel de mesaje toxice îl vor timora pe șeful executivului și-l vor determina să nu ia măsurile care se impun pentru zonele afectate. N-a fost să fie și astfel comentatorii dintr-o anumită parte a presei au rămas fără o continuare a criticilor, pe termen lung...

Acestor comentarii rău intenționate n-ai cum să le dai de cap, nu acum și nu în România. Probabil că opinia publică s-a și obișnuit cu acest cor de cobitoare care, orice ar face guvernul, tot leșină că nu e bine. Încet dar sigur, și românii au căpătat pesemne acea memorie politică de lungă durată, care le permite eliminarea discursurilor celor care acum, cât sunt în opoziție, se pricep și se consideră cei mai buni la toate, dar când erau ei înșiși în poziții de conducere duceau pantofi cu toc sinistraților care aveau nevoie de apă, alimente și un acoperiș deasupra capului.

Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

Ca o idee interesantă, de final, am remarcat cum în ultimul discurs de la Comandamentul de urgență, Victor Ponta l-a lăsat pe Băsescu până și fără monopolul asupra imaginii președintelui intransigent: ”Mulțumim tuturor care au muncit ziua și noaptea. Îi rog pe cei de la poliție, dacă prind ticăloși care profită de situația asta, duritate maximă. Este de 10 ori mai condamnabil să profiți de situația asta!”, a cerut Victor Ponta forțelor de ordine.

Victor Ponta candidat. În concluzie, tabloul de ansamblu nu este deloc relaxant pentru tabăra lui Băsescu și prefigurează o campanie electorală extrem de grea pentru dreapta lăsată fără argumente. Victor Ponta a dovedit cu brio în aceste zile că este în stare să gestioneze o criză la nivel național în timp ce rezolvă din rever și un început de campanie, la care ceilalți concurenți cam trag barca pe uscat...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2014
JOSE MANUEL BAROSSO
INUNDAŢIILE NU-S NIMIC PE LĂNGĂ CE A FĂCUT BĂSESCU IN ROMÂNIA ....BĂSESCU = BERCEA .. ASTA DA CALAMITATE
31 iul, 2014
cantautor
V.Ponta este premierul Romaniei...
are si obligatii rezultate din aceasta functie,nu numai beneficii
sa-si faca treaba pentru care este platit..
sa si-o faca,daca poate,mai bine ca altii..
si sa asteptam ca nefericitii beneficiari ai sprijinului,sa se declare multumiti,pe cat posibil
restul,despre candidatul Ponta,e propaganda pura...exact ceea ce tu dispretuiesti la altii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ