VICTOR PONTA CANDIDAT. Ponta – discurs despre viitor

| 14 sep, 2014

VICTOR PONTA CANDIDAT. Victor Ponta a declarat la Alba Iulia, cu ocazia Congresului Naţional al PSD, că până să fie chemat la pupitru a aşteptat în cămaşa de premier, iar pentru discurs şi-a luat pe el haina de preşedinte. Cu siguranţă, la Congres, social democratul a avut cuvintele la el. Discursul lui a impresionat.

VICTOR PONTA CANDIDAT. A vorbit ca un adevărat preşedinte al unei ţări membre NATO şi a Uniunii Europene, iar cel mai important lucru a arătat că are viziune şi obiective pentru viitor, lucruri care lipsesc din politica românească.

De cele mai multe ori, politica dâmboviţeană de tipul să moară capra vecinului provoacă o stare de greţă. Suntem sătui de atacuri şi scandaluri, care ţin locul adevăratelor dezbateri. Această stare de conflict e numai bună pentru politicieni care iubesc numai puterea şi nu au pic de viziune pentru ţară. Exponentul acestei politici este Traian Băsescu şi este extrem de bun la aşa ceva. Problema este că din acest tip de politică nu iese nimic bun pentru ţară şi asta s-a văzut în ultimii 10 ani.

Totuşi, singurul mod în care poţi câştiga în faţa lui Băsescu este să schimbi stilul de a face politcă. Adică să adopţi un comportament normal, să explici oamenilor viziunea despre ţară, să vorbeşti de proiecte de viitor. Exact acest lucru l-a făcut Victor Ponta, vineri, la Congresul Naţional al PSD în cadrul primei intervenţii din postura de candidat oficial pentru Preşedenţia României. Principalul mesaj al social democratului a fost că vrea o „a doua unire a românilor”. Acesta a spus că românii sunt „mai dezbinaţi ca niciodată” şi că vrea „ştergerea frontierelor dintre noi”, lucru ce va duce ţara spre dezvoltare.

„Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidențial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău și ne-a împărțit în acești zece ani și adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este ca românii să fie din nou uniți. Vreau ca marea unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului și al președintelui Victor Viorel Ponta”, a spus premierul.

Victor Ponta a vorbit şi despre economie şi a subliniat că nu este adeptul măsurilor de austeritate, model preluat de adversarii politici. Acesta a spus că proiectul său pentru România are în prim-plan dezvoltarea economică. De asemenea, a recunoscut că mai sunt multe lucruri de făcut pentru a reduce decalajele între ţara noastră şi UE. Iar consistenţa discursului a fost dat de stabilirea unor obiective economice clare: „în urmatorii 10 ani, putem ajunge în Top 15 ţări europene cele mai competitive economic şi în Top 40 ţări din lume”;  putem fi Centrul industrial est-european; putem redeveni „Granarul” Europei şi altele.

Discursul premierului arată consistenţă şi viziune. Ce-i drept, putea fi perfect dacă adăuga elemente de politică externă. Dar cu siguranţă în campania electorală vom afla şi această latură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 2014
tadeus
Care
viitor cel pe care Iliescu l-a inpregnat acestei tari
Cel pe care un mincinos un plagiator un las un corupt un megaloman vrea sa il imprime acestei tari
Niciodata nu se va intimpla cu toate minciunile si mizeriile pe care le arunca in spatiul public.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ