A doua unire a românilor – viziunea cheie a candidatului Victor Ponta

| 15 sep, 2014

Primul-ministru Victor Ponta a fost validat drept candidat la preşedinţie de către Congresul PSD care a avut loc vineri la Alba Iulia. În discursul susţinut, premierul şi-a exprimat angajamentul său pentru România, şi anume acela de a realiza o doua mare unire a românilor, reiterând importanţa solidarităţii şi a unităţii.

Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidenţial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău şi ne-a împărţit în aceşti zece ani şi adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este că românii să fie din nou uniţi. Vreau ca marea unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului şi al preşedintelui Victor Viorel Ponta”, a explicat primul-ministru.

Victor Ponta candidat. De altfel, nici alegerea locaţiei pentru desfăşurarea congresului nu a fost o alegere întâmplătoare, oraşul Alba Iulia având în acest caz o conotaţie simbolică, în contextul în care România va aniversa în curând 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Acest aspect a fost scos în evidenţă şi de către premier în apelul făcut către public.

“Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru că, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul nu a uitat în discursul său să transmită şi un mesaj către vecinii de peste Prut, respectiv acela de a susţine în continuare parcursul european al Republicii Moldova.

Victor Ponta candidat. În urma discursului susţinut la Alba Iulia, am putut vedea astfel viziunea candidatului PSD pentru funcţia supremă în stat: cea a unui preşedinte integrator, cu un mesaj unificator, care stă sub conceptul “Marii Uniri”. Un concept cu mai multe valenţe, dacă stăm să ne gândim. Pe de o parte unirea românilor cu românii, iar pe de altă parte, unirea în Europa cu Republica Moldova.

Astfel, modelul prezidenţial promovat de Victor Ponta apare ca unul total diferit de modelul pe care Traian Băsescu l-a îmbrăţişat în ultimii zece ani. După un deceniu de ură, de dezbinare, Victor Ponta îşi propune să-i aducă din nou pe români laolaltă, indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta, tineri sau bătrâni, sau dacă lucrează la stat ori în privat. Apelul făcut de Victor Ponta este îndreptat către toţi românii.

Citeşte şi: OBIECTIVUL principal al candidatului VICTOR PONTA: Unirea românilor pentru România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 2014
ion
Numai articole de rahat ! Viziunea CHEIE a plagiatorului este mitralierea basistilor dupa ce iese el presedinte si ucrainizarea Romanie pentru creerea instabilitatii si instaurarea statului mafiot ,cu pretul vanzarii Romaniei (placintei iliescine pe care o vor inapoi !) la bucata !
15 sep, 2014
ion
mda
un kkt de articol...campanie FSN pentru inculti si pseudointelectuali

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ