Victor Ponta: Până pe 15 februarie trebuie să decidem asupra proiectului autostrăzii Comarnic-Brașov

| 13 ian, 14:33

Premierul Victor Ponta a cerut marți Ministerului Transporturilor să publice pe site-ul instituției toate detaliile publice ale negocierilor pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov pentru ca o decizie privind demararea lucrărilor să se ia până pe 15 februarie.

"Vreau, astăzi, să puneți pe site-ul Ministerului Transporturilor, la CNADNR, toate datele publice cu starea actuala a negocierilor — câți kilometri, cât costă, care sunt obligațiile constructorului, care sunt obligațiile statului român. Vreau ca toată lumea să știe ce înseamnă, cât ne costă, cât durează (...) Pe 15 februarie trebuie să spunem companiilor care au câștigat prima fază a procedurii, semnăm sau nu semnăm... pentru că nu mai putem să stăm. (..) Vreau, pe 15 februarie, după ce toată țara știe, după ce toți reprezentanții politici și nepolitici știu cât ne costă, cât durează, care sunt obligațiile noastre, care sunt obligațiile companiilor contractoare, pe 15 să spunem 'da' sau 'nu', semnăm contractul și se apucă de treabă. (..) Dacă nu există un acord, nu are rost să pornim contractul. Contractul nu se termină în 6 luni sau într-un an; se termină în trei ani. Este vorba de obligații pe 30 de ani ale statului român cu totul, ori dacă cineva vine și zice 'nu domnule, nu este bine; când vin eu la guvernare, îl oprim', n-are rost să-l mai pornim, că pățim ca și cu autostrada Transilvania", a spus Ponta la ministerul Transporturilor unde a participat la prezentarea priorităților de infrastructură rutieră pentru perioada 2015-2016, conform Agerpres.

Premierul a explicat că în acest caz s-a înregistrat o întârziere de 8 luni "din cauza unei declarații prostești" referitoare la fapte de corupție.

Citeşte şi:  Victor Ponta CERE un acord pe Transporturi ca cel semnat pe Apărare

"Am întrebat structurile statului, nu există nicio faptă de corupție și nicio sesizare de corupție, dar a fost o declarație politică, prostească", a spus Ponta, făcând referire la o declarație a fostului președinte Traian Băsescu la depunerea jurământului de către actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus.

Prim ministrul a calificat proiectul Comarnic — Brașov drept unul strategic pentru România și a precizat că, în opinia sa, acesta ar trebui demarat.


"Din punctul meu de vedere, ar trebui să pornim proiectul. Este un proiect scump, este un proiect cu obligații multe, pe 30 de ani, dar este un proiect strategic esențial pentru România. Așa cum aveam nevoie de avioane multirol și de avioane de transport și elicoptere militare, cel puțin in egală măsură avem nevoie de o autostradă care să lege Bucureștiul de Brașov, de Transilvania și, mai departe, în celelalte zone", a susținut Ponta.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ