VICTOR PONTA, răspuns la adresa cerințelor FMI: Nu vom pune în pericol locurile de muncă

| 09 feb, 23:49

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, într-o postare pe pagina pesonală de Facebook, că nu va accepta să pună în pericol "sistemul energetic și locurile de muncă", în contextul în care "FMI, CE și Banca Mondială au solicitat restructurări masive şi radicale".

"Nu vom pune în pericol sistemul energetic și locurile de muncă! FMI, CE și Banca Mondială au solicitat restructurări masive și radicale, dar care nu pot salva industria producătoare de energie pe cărbune și locurile de muncă. Suntem de acord cu măsuri de eficientizare, dar nu le vom accepta pe cele care pe termen mediu și lung pot afecta siguranța sistemului energetic și dezvoltarea economică și socială a unor regiuni", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Comentariile premierului vin în contextul în care reprezentanții Guvernului și delegația FMI nu au ajuns la un acord, în urma negocierilor intense de săptămâna trecută, pentru că membrii Executivului nu au acceptat condițiile impuse de instituțiile internaționale.

Victor Ponta declara, luni, că nu a fost semnată scrisoarea cu Fondul Monetar Internațional pentru că cele doua părți nu au ajuns la un acord, în ceea ce privește liberalizarea prețului la gaze pentru populație si CET-uri, precum și lichidarea Complexului Energetic Hunedoara și a Complexului Energetic Oltenia. 

Un alt subiect asupra căruia cele două părți nu s-ar fi înțeles a fost programul Prima Mașină, pentru care Guvernul a dat Ordonanță de Urgență anul trecut și, deși ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 noiembrie, este încă în stand by.
Premierul nu a comentat care a fost punctul de vedere al delegației Fondului, însă a precizat că se va merge înainte cu Prima Mașină.

"A rămas ca, în aprilie, să ne vedem din nou cu delegația FMI-BM-CE și să prezentăm soluții, pentru ca prețul la gaze să nu crească într-un ritm nesustenabil, iar industria producției de energie electrică pe cărbune să aibă o perspectivă de dezvoltare pentru viitor", a declarat Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 07:52
TUDOR POPESCU
SA FIM SERIOSI!
asa se intampla cand nu esti pregatit de negocieri.
De fapt Ponta ne pacaleste : Dna Sechter i0a cerut sa explice cu ce realizeaza bugetul si ... IN LIPSA DE RASPUNS I-A PROPUS SA SCUMPEASCA GAZUL SAU SA FALIMENTEZE COMPLEXE ... CA ... DACA AVEAU SUSRSE DE VENITURI LA BUGET BINE GANDITE ... NU SE BAGA NIMENI CU SFATURI ADMINISTRATIVE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ