Ziua moțiunii de cenzură. Liberalii mai au nevoie de 60 de voturi

| 29 sep, 08:10

În şedinţa comună a celor două camere ale Parlamentului va fi supusă la vot astăzi moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. Şansele ca aceasta să fie adoptată sunt infime. După ce parlamentarii UDMR, PMP şi formaţiunii lui Mircea Geoană au anunţat că susţin moţiunea, liberalii tot mai au nevoie de 60 de voturi ca să demită Guvernul.

„Vom fi prezenți pentru a asigura cvorumul, dar nu o să votăm”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD.

„Parlamentarii puterii vor fi încă o dată umiliți de doi lideri care au probleme cu legea. Vor fi umiliți și ținuți în bănci”, fost replica Alinei Gorghiu, copreşedintele PNL.

După ce liderii din coaliţia de guvernare au decis că parlamentarii puterii vor rămâne în bănci în timpul votului pentru moţiunea de cenzură, Victor Ponta îi acuză pe liberali că nu vor altceva decât să facă scandal.

„Le-am recomandat atât lor, cât și celor de la PDL, PNL, cum îi cheamă, să mai sa lase scandalul și să ne ajute, că avem treabă multă. Mai puțin scandal, dacă se poate, şi mai multă muncă și măcar să nu ne încurce”, a spus premierul.

Liberalii susţin că, dacă ar avea voie să voteze, mai mulţi parlamentari ai Puterii, în special de la UNPR, ar fi de acord cu demiterea Guvernului condus de Victor Ponta.

„De când e Dragnea președinte PSD, de când a fost Ponta președinte PSD, parlamentarii lor sunt momiți cu tot felul de povești care nu se adeveresc, dar cu care sunt șantajați, ținuți în bănci şi ţinuți în spatele liderilor lor”, a spus Alina Gorghiu.

„Nu spune nimeni ce s-ar întâmpla după moțiunea de cenzură. Nu poți să apeși butonul de pauză în ceea ce privește funcționarea României”, a spus Liviu Dragnea.

UDMR a anunţat că va vota în favoarea moţiunii de cenzură, deşi critică tema acesteia, şi anume faptul că Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA.

„Noi considerăm că în Parlament nu se poate vota despre un astfel de subiect, e treaba justiției, judecătorilor”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Vor vota în favoarea moţiunii de cenzură parlamentarii PMP şi cei ai formaţiunii conduse de Mircea Geoană. Chiar şi aşa, mai e nevoie de încă 60 de voturi pentru ca moţiunea să fie adoptată şi guvernul demis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 ian, 18:47
OffedRabe
furosemide grapefruit
Brochner Mortensen, J what is lasix medicine More than 20 of untreated cases of RMSF are fatal, with the average time from the beginning of symptoms to death being only 8 days

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ