20 de milioane de români mai buni decât Traian Băsescu

| 09 iul, 2013

Victor Ponta a înţeles că Traian Băsescu este terminat din punct de vedere politic şi îl tratează cu indiferenţă.

„Sunt 20 de milioane de oameni în România care ar fi mult mai buni preşedinţi decât Băsescu” este afirmaţia făcută duminică de Victor Ponta într-o emisiune TV. Declaraţia face parte din războiul dintre premier şi preşedinte, care a atins cote maxime în ultimele zile. Ponta îl lucrează psihologic pe Băsescu, lovindu-l acolo unde îl doare mai tare, în scăderea de popularitate.

7,4 este numărul pe care Băsescu îl urăşte cel mai mult. Pe preşedinte îl dor foarte tare cele 7,4 milioane de voturi în favoarea demiterii sale. Este cea mai categorică înfrângere suferită de acesta. Traian Băsescu nu este obişnuit să fie umilit şi înfrânt. El este o persoană care se hrăneşte din adularea populară, iar momentul de glorie l-a trăit în 2007, atunci când a ieşit învingător după referendumul de demitere. După acel moment, Băsescu a devenit mult mai incisiv în abordarea cu clasa politică, iar forţa maximă şi-a arătat-o în perioada de guvernare a PDL (2008-2012), atunci când practic a condus guvernul premierului Boc. Iar înfrângerea din vara anului 2012 reprezintă cea mai usturătoare palmă primită de preşedintele-jucător. După acel moment au urmat şi alte înfrângeri de etapă: pierderea categorică a alegerilor locale şi parlamentare de către PDL, înghiţirea „porcului spinos” ca prim-ministru, pierderea controlului în PDL în faţa lui Blaga, precum şi altele. Însă cea mai notabilă înfrângere în 2013 e cea suferită în faţa succesului premierului Ponta.

Victor Ponta a înţeles că Traian Băsescu este terminat din punct de vedere politic şi îl tratează cu indiferenţă. Această tactică aplicată de Ponta îl deranjează enorm pe preşedinte, care încearcă, prin atacuri foarte dure, să-l determine pe premier să intre în jocul lui. După cum apar lucrurile, strategia lui Băsescu are şanse mici de reuşită, iar dacă nu vine cu ceva excepţional eşecul e singurul lucru notabil pe finalul carierei politice. Ponta pare capabil să câştige războiul psihologic, iar reacţia de după atacurile lui Băsescu e elocventă: „eu am râs de el, m-am amuzat", a spus Ponta referitor la ultimele critici ale preşedintelui la adresa sa. Mai mult, premierul a plusat şi cu următoarea afirmaţie: „sunt 20 de milioane de oameni în România care ar fi mult mai buni preşedinţi decât Băsescu”. Cu siguranţă această replică a durut şi l-a făcut pe preşedinte să arunce cu paharul în perete. Iar după cum apar lucrurile, preşedintele-jucător o să mai spargă multe pahare. Imaginea generală creată de furtuna băsesciană din ultimele zile arată un Traian Băsescu disperat şi frustrat că nu mai este vioara întâi pe scena politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2013
Marian
La BRUTARIE cu dul presedinte Basescu, LA BRUTARIE cu el pt tot ceea ce a facut. in 1989 l-am impuscat pe unul pt lucruri mult mai putin grave.
09 iul, 2013
ramona
Marian daca traia Ceausescu nu ajunge-ai sa te uiti la antene,nu poti sa compari mere cu pere,eventual poti sa judeci ce a facut Iliescu cu ai lui ce am avut in 1989 si ce am avut in 2004.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ