45.000 de români înşelaţi să parieze online pe o platformă ilegală

| 16 oct, 14:52

Peste 45.000 de români au încălcat legea, devenind contravenienţi, cel mai probabil fără ca ei măcar să ştie acest lucru. Deşi legea interzice site-urilor de pariuri online care nu au licenţă în România să mai proceseze pariuri de la noi din ţară, platforma www.bet365.com a ignorat interdicţia, aducând un prejudiciu estimat la peste 650.000 de lei bugetului de stat.

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJC) a formulat o plângere penală împotriva proprietarilor site-ului de pariuri www.bet365.com, Hillside (Sports) LP şi Hillside (Gaming) LP, cu sediul în Gibraltar, scrie Economica.net.

Începând cu 11 septembrie 2015, când a intrat în vigoare noua legislaţie în domeniul pariurilor online, firmele care operează astfel de platforme, dar care nu au licenţă în România, ar fi trebuit să interzică accesul jucătorilor de la noi din ţară. Nu toate s-au conformat însă, înşelând zeci de mii de români şi prejudiciind bugetul de stat.

Conform unor surse din Poliţie citate de Economica, plângerea penală formulată de ONJC a fost trimisă autorităţilor de urmărire penală pentru cercetări, şi acuză proprietarii bet365 că au creat un prejudiciu de aproape 665.000 de lei bugetului de stat. În plus, susţine instituţia, a fost creat un grav pericol social, rezultând un total de 45.438 de contravenienţi (români care au pariat pe un site fără licenţă), iar operatorii de jocuri de noroc care deţin platforma au dobândit sume necuvenite în valoare de 36 de milioane de lire sterline.

Citeşte şi: Site-ul Bet365 a fost interzis în România. Pariurile la această agenţie sunt ilegale

Plângerea penală a fost transmisă Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a înaintat-o Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru efectuarea cercetărilor în cauză, sub supravegherea Parchetului.

Piaţa românească a pariurilor online funcţiona fără un cadru legislativ, fapt corectat recent prin modificările legislative de rigoare de ONJC. Practic, firmele care operează site-uri de pariuri au intrat în legalitate, graţie acestor modificări ale legii, începând cu 1 iulie.

Din taxele din urmă din ultimii cinci ani, perioadă în care operatorii de site-uri de pariuri s-au aflat, conform legii, în ilegalitate, ONJC a adus la bugetul de stat 63 milioane de euro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ