5 lucuri pe care nu le știai despre prietenia dintre câinele și pisica ta

| 19 aug, 18:47

Câinii și pisicile ne fac viața mai bună. De la ”doctori” în reducerea stresului, până la fidelitate, animalele noastre de companie sunt niște ființe prețioase care reușesc să ne aducă multă bucurie. Mulți cred că pisicile și câinii pur și simplu nu se pot înțelege, că sunt dușmani naturali. Cei care au în casă ambele specii știu că acest lucru nu este mereu adevărat.

Dacă ai câine și pisică trebuie să știi că ambele animale trebuie să fie deparazitate, deoarece câinele iese în aer liber mai des decât felina și poate contracta paraziți pe care îi va „împărții” cu prietena felină. De aceea, este bine să fie deparazitate ambele animăluțe, iar acest lucru nu ar trebui să-ți dea prea multe bătăi de cap, deoarece există și soluții universale. Multe medicamente antiparazitate vin sub formă de pipetă și sunt ușor de aplicat, unele fiind chiar destinate ambelor specii. Așa că ai grijă să treci periodic pe la veterinar și să deparazitezi micuții necuvântători.

Cinci lucuri interesante despre relația dintre câini și pisici

  1. Câinii și pisicile pot forma prietenii rapide. Experiențele de viață cu membrii celorlalte specii determină modul în care se simt pisicile și câinii unul față de celălalt. Pe scurt, lasă-i să se miroască, să se cunoască, să experimenteze.
  2. În mod ideal, pisicuțele ar trebui să înceapă socializarea între 6 și 12 săptămâni, iar cățelușii între 8 și 16 săptămâni. Acest lucru îi va apropia si vor fi de nedespărțit.
  3. Nu este neobișnuit ca o pisică și un câine, care au fost ”dușmani de moarte” când s-au cunoscut, să înceapă să se tolereze reciproc și chiar să interacționeze pe măsură ce amândoi se maturizează și își găsesc locul în casă.
  4. Chiar dacă pisica și câinele sunt cei mai buni amici, trebuie să ai în vedere că fiecare dintre ei are nevoie de propriul spațiu, fără a fi deranjat de celălalt. Acest lucru îți va elibera de tensiunile negative animăluțele și le va încărca bateriile.
  5. Timpul de hrănire pentru animale este un moment deosebit de important și, dacă un alt animal este în jur, își vor apăra bolul provocând tensiune în jurul lor. Hrănirea pisicilor și câinilor în același timp nu este o problemă și poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea unei rutine în care animalele de companie sunt cel puțin în aceeași vecinătate unul cu celălalt, dar alege totuși zone diferite pentru plasarea bolurilor alimentare.

Există multe trucuri pe care le poți folosi pentru a-i împrieteni, dar testează reacțiile propriilor animăluțe. Nu pentru toate funcționează aceleași strategii.

Ce trebuie să știi dacă ai și câine, și pisică

Pisicile și câinii care trăiesc în aceeași gospodărie, în general, se înțeleg de minune; ei învață unul despre celălalt prin experimentare și observație. În cazul pisicii, observarea de la înălțime este abordarea preferată. Un câine și o pisică pot dezvolta o prietenie strânsă, împărtășind un culcuș, consumând mâncarea celuilalt și jucându-se împreună.

Câinii sunt exuberanți și plini de energie, în timp ce pisicile sunt creaturi solitare care preferă liniștea, dar cele două animale pot trăi și dezvolta o relație cordială. Ai grijă ca ambele să se simtă iubite și oferă-le timp separat de răsfăț.

FOTO: Pixabay

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ