5 motive pentru care dietele nu dau rezultate

| 21 ian, 2014

Ti s-a intamplat, desigur, sa vrei sa tii un regim, dar nu ai putut. Iata 5 motive pentru care dietele nu dau rezultate si ce trebuie sa faci pentru a putea slabi.

1. Nu stii ce regim sa alegi

Numarul dietelor care sunt publicate in ultimul timp este coplesitor. Asta pentru ca a crescut numarul persoanelor care au un surplus de greutate, iar acest lucru nu este doar o problema de estetica, iti si afecteaza sanatatea. Un regim care nu ti se potriveste, nu va da rezultate, chiar daca a functionat la colega ta de birou sau la o vecina. Fa un set de analize inainte de a incepe un regim. Nu tine o dieta care nu iti va permite sa ai o activitate zilnica normala. Daca te vei simti slabita sau iti vei simti diminuata puterea de concentrare, vei renunta mai repede la regim, scrie curademiere.ro.

Este indicat si ca, inainte de a incepe o dieta, sa incepi sa schimbi modul de a manca: renunta la fast-food si la mancarurile semi-preparate, la mezeluri si sosuri cu smantana sau maioneza.

2. Nu slabesti suficient de repede

Rezultatele rapide sunt cel mai important lucru pentru a fi motivata sa tii un regim de slabit. Daca nu slabesti rapid intr-o saptamana, asta nu e pentru ca regimul tau nu functioneaza. Daca slabesti intr-un ritm de un kilogram pe saptamana, in doua-trei saptamani hainele se vor aseza deja altfel. Decat sa fii obsedata de cantar, concentreaza-te asupra modului in care te simti, ar trebui sa fii mandra de tine. Vei observa si ca pielea ta este mai ferma si mai fina, iar chipul ti se va lumina, toate astea pentru ca mananci sanatos. Este important si sa fii sincera cu tine. Daca dupa o perioada de regim nu ai slabit, inseamna ca, fie nu ai mancat asa cum era prescris, fie trebuie sa schimbi regimul. Poate ar fi cazul sa consulti un nutritionist.

3. Te balonezi

Unul dintre efectele trecerii la o alimentatie santoasa este balonarea. Fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea, lintea si nucile maresc considerabil numarul de fibre consumate zilnic. Fibrele, mai ales cele insolubile, sunt greu de digerat si se elimina incet din organism. Daca vei consuma si o cantitate mai mare de apa, te vei simti balonata tot timpul. Iar cand vei avea burta umflata, te vei supara si vei renunta la regim, crezand ca nu functioneaza. Balonarea nu are nimic de-a face cu grasimea din organism. Daca inlocuiesti painea cu unt si dulceata de la micul dejun te vei simti balonata. Aceasta stare de disconfort este temporara, in timp organismul tau va reveni la normal.

4. Nu esti sustinuta

Ti se pare uneori ca toata lumea te saboteaza cand tii regim. Ba apar diferite motive pentru care nu poti merge la sala, ba colegii te servesc incontinuu cu covrigei si ciocolata, prietenii te invita in oras la o pizza sau sotul iti cere incontinuu cartofi prajiti.

Alege-ti o colega care mananca sanatos, ca sa luati pranzul impreuna. Vorbeste cu prietenii si familia despre regimul tau si despre succesele pe care le inregistrezi in lupta cu kilogramele. Recompenseaza-te din cand in cand, dar nu cu mancare, ci cu o carte, un obiect de imbracaminte sau cosmetice. Daca nu esti sustinuta de catre ceilalati, ofera-ti momente placute. Chiar si un masaj de zece minute pe scaunele din mall, o floare in ghiveci pe birou te vor ajuta sa iti indrepti atentia spre altceva decat spre mancare.

5. Cedezi in zilele cu mult stres

Oricat de bine te-ai simti cand vezi ca slabesti sau dupa ce mergi la sala, sunt zile in care vrei sa renunti la regim. Adevarul e ca o dieta sanatoasa iti cere sa consumi mai mult timp si energie. Dupa o zi stresanta, nu iti mai vine sa gatesti pentru cina, renunti si mananci niste “prostii”. Suntem programati de la nastere sa ne indreptam spre mancare ca un mijloc de reconfort. Asa ca, daca esti suparata pe sef, pe vreun coleg sau pe sot vei fi mai tentata sa comanzi o pizza sau sa faci o tigaie mare de cartofi prajiti.

Cand simti ca se apropie urgia, gandeste-te la cat efort ai facut pana acum si la cat de bine te simti fizic si psihic, la faptul ca dormi mai bine si fii mandra si increzatoare in tine. Iar daca totusi cedezi, rupe lantul vicios. A doua zi ia-o de la capat cu regimul, nu derapa complet, spunandu-ti ca ai ratat totul. Orice regim are suisurile si coborasurile sale. O alunecare din cand in cand este mai putin periculoasa decat zile intregi in care vei renunta la regim, cu promisiunea ca in scurt timp vei reincepe.

Tag-uri: dieta, regim
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ