5 trucuri care taie pofta de mâncare

| 30 ian, 2014

În epoca în care obezitatea a ajuns o boală de temut, cu incidenţă mare chiar şi la copii, e important să ştim cum să stăvilim apetitul. Iată câteva trucuri testate de noi care taie pofta de mâncare.

1. Consumă apă fierbinte cu 10 minute înainte de masă – reduce senzaţia de foame şi, implicit, scade pofta de mâncare. Cei care fac excese alimentare la masă pot scăpa de această problemă consumând un pahar de apă fierbinte înainte de a mânca, şi unul după masă, în care se stoarce o lămâie.

2. Bananele conferă rapid o senzaţie de saţietate şi sunt mai sărace în calorii decât alte gustări pe care le ronţăim între mese. Când ţi-e poftă de dulciuri, consumă acest fruct, care nu e doar agreabil la gust, dar este mult mai sănătos decât orice produs de cofetărie.

3. Două căni de ceai fierbinte consumate în jurul orei 18 domolesc apetitul şi te ajută să iei doar o cină frugală. Ceaiul are efect diuretic, provocând eliminarea toxinelor din organism. În timpul zilei se recomandă ceaiul verde şi de soc,dacă vrei să slăbeşti.

4. Tărâţele de grâu - o dietă care dă rezultate excelente în combaterea obezităţii. Nu te expun la niciun fel de risc, nu au contraindicaţii pentru copii, au efecte pe termen lung. Tărâţele se administrează, într-o primă fază, câte 2 linguriţe de 3-5 ori pe zi, înainte de masă. Acestea uşurează procesul de digestie şi taie pofta de mâncare. În faza următoare, după 15 zile, se asociază tărâţelor o cană de ceai verde sau apă caldă înainte de masă, care fac să dispară senzaţia de foame. Atenţie! Tărăţele de grâu care se vând în pungi de nailon sau celofan nu sunt indicate; deoarece la ambalare este puţin probabil să aibă umiditate 0%, astfel că s-ar putea să fie mucegăite. De asemenea, cu cât sunt mai fin măcinate, cu atât sunt mai eficiente.

5. Oţetul de mere este campionul curelor de slăbire. Dimineaţa, la trezire, bea un pahar de apă în care ai amestecat două linguriţe de oţet de mere. Taie pofta de mâncare şi stimulează pierderea în greutate. 
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ