75% dintre copiii care încep consumul de droguri înainte de 15 ani devin dependenţi de heroină

| 27 mai, 2014

Directorul executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, a declarat marţi că 36% dintre băieţii mai mari de 15 ani beau alcool săptămânal, 25% dintre copiii de peste 14 ani fumează zilnic, 12% fumează canabis iar 75% dintre copiii care încep consumul de droguri înainte de 15 ani devin dependenţi de heroină.

'Există un procent destul de mare al copiilor care încep să consume alcool şi să fumeze şi chiar să consume droguri aşa-zis uşoare la o vârstă foarte mică. Există un procent destul de mare, cam 36% dintre băieţii mai mari de 15 ani beau alcool săptămânal. Există un procent destul de mare, de 25% dintre copiii mai mari de 14 care fumează zilnic, 12 ani a devenit vârsta de debut a consumului de droguri şi la noi în ţară cam 12 % dintre copii fumează canabis. Ceea ce e foarte grav e că 75% dintre copiii care încep consumul de droguri înainte de 15 ani devin după aceea dependenţi de heroină, ceea ce e foarte greu de tratat şi de integrat social', a afirmat Gabriela Alexandrescu la dezbaterea 'Soluţii pentru îmbunătăţirea sănătăţii copiilor', care a avut loc Palatul Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ