Organizaţia Salvaţi Copiii a primit Marele Premiu al Galei Societăţii Civile

| 11 iun, 2014

Organizaţia Salvaţi Copiii a primit Marele Premiu la Gala Societăţii Civile care s-a desfăşurat marţi seara la Ateneul Român şi a premiat cele mai bune proiecte şi programe ale sectorului non-profit şi neguvernamental din România.

Proiectul 'Bun venit pe lume!' al celor de la Salvaţi Copiii România a fost câştigător şi la secţiunea Sănătate. Prin 'Bun venit pe lume!' s-a reuşit strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare şi echipamente performante a maternităţilor din România, pentru salvarea bebeluşilor născuţi prematur.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat sub sloganul campaniei de anul acesta: 'Cei pe care poţi conta, chiar dacă nu vor candida. Merită să-i cunoşti!'. Gala a fost prezentată de Mircea Toma şi Luca Niculescu iar cei peste 700 de reprezentanţi ai sectorului asociativ din România, reprezentanţi ai sectorului privat şi ai sectorului public, ai mediului academic, jurnalişti, cercetători, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi personalităţi publice care s-au aflat în sală au susţinut şi demonstrat mesajul Galei de anul acesta.

Câştigătorii au fost aleşi dintr-un total de 147 de proiecte înscrise în competiţie de un juriu format din specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi din consultanţi în CSR, comunicare sau corporate affairs.

Principele Nicolae a fost unul dintre cei care au ridicat premiul la categoria Tineret, pentru The Duke of Edinburgh's International Award Romania. De asemenea, prinţesa Marina Sturdza, a urcat pe scenă alături de echipa Hospice Casa Speranţei, un proiect căruia i s-a dedicat. Hospice Casa Speranţei, care are ca obiect îngrijirea paliativă a persoanelor cu boli terminale, a primit premiul pentru Asistenţă Socială.

'Este privilegiul meu de a fi alături de ei de 15 ani', a spus prinţesa Marina Sturdza. Vorbind despre scopul proiectului, aceasta a spus: 'Este vorba despre dumneavoastră şi despre mine, despre părinţii şi copiii voştri, pentru că putem fi loviţi oricând de o boală incurabilă'.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a subliniat importanţa implicării autorităţilor în dialogul cu societatea civilă. 'Vom face paşi mult mai clari şi mai fermi în acest sens', a spus ea. La rândul său, Angela Filote, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, a promis că anul viitor reprezentanţa va sponsoriza la gală un premiu pentru curaj civic.

Premiile I, pe secţiuni, au fost câştigate după cum urmează:

Educaţie, Învăţământ, Cercetare: Universităţi de Vară pentru Elevi - Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti.

Artă şi Cultură: 'Mândrie şi Beton' - Ioana Călinescu şi Petruţ Călinescu.

Apărarea drepturilor individuale/ colective: Ziua Naţională a Adopţiei - Ador Copiii

Comportament civic şi participare publică: Siguranţa copiilor în drum spre Şcoala 279 - Grupul de Iniţiativă Civică Callatis - Drumul Taberei.

Sănătate: Bun venit pe lume! - Salvaţi Copiii România.

Incluziune socială: Speranţă într-o viaţă mai bună - Asociaţia Touched Collection.

Servicii de asistenţă socială: Îngrijim Împreună - Hospice Casa Speranţei.

Protecţia mediului: O pădure pentru fiecare Şcoală - Mihai Eminescu Trust.

Dezvoltare economică şi socială: Lumină pentru Ursici - Asociaţia Free Mioriţa.

Proiecte şi campanii de Voluntariat: Locuitorii cartierului Lacul Tei luptă pentru Parcul Circului - Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei.

Proiecte pentru Tineret: The Duke of Edinburgh's International Award Romania - The Duke of Edinburgh's International Award Romania.

La secţiunea Buget - / Eficienţă + - 'Îmbunătăţirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului', Salvaţi Copiii România.

Proiectul 'O pădure pentru fiecare Şcoală' a celor de la Mihai Eminescu Trust a câştigat premiul pentru Impact iar la secţiunea Durabilitate, premiul a fost acordat pentru proiectul 'Şansă pentru Copil', al Asociaţiei Hrăniţi Copiii.

La secţiunea Originalitate, premiul a fost câştigat de proiectul 'Controlin', al asociaţiei React, iar la secţiunea Proiecte şi campanii de Responsabilitate Socială, premiul I a fost oferit Asociaţiei OvidiuRo, pentru '10 ani, un milion de kilometri, 15 mii de copii'.

La categoria Programe a fost desemnat câştigător proiectul 'Creşterea Nivelului de Control al Tuberculozei în România, prin intervenţii orientate către Grupurile Sărace şi Vulnerabile', al Fundaţiei Romanian Angel Appeal.

Premiile speciale ale Fundaţiei Gala Societăţii Civile au fost acordate doctorului Cătălin-Gabriel Cîrstoveanu, şeful Secţiei Terapie Intensivă Neonatală la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie', şi lui Alexandru Popa, preşedinte al Asociaţiei Inima Copiilor.

De asemenea, au fost acordate premii Universităţii din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Muzică şi Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, dar şi Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L. Caragiale'.

Premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile a fost oferit pentru al patrulea an consecutiv în cadrul Galei Societăţii Civile Fundaţiei Alături de Voi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ