S-a lansat primul ghid şcolar destinat utilizării sigure şi eficiente a Internetului

| 11 feb, 2014

Salvaţi Copiii România a marcat astăzi Ziua Siguranţei pe Internet, printr-un eveniment în care a fost lansat ghidul şcolar dezvoltat de către Consorţiul Sigur.Info şi avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru utilizarea la orele de clasă de către cadrele didactice.

Ghidul Şcolar conţine atât informaţii teoretice cât şi aplicaţii practice pentru a promova utilizarea în siguranţă a Internetului de către elevi. Scopul ghidului este acela de a furniza resurse uşor de înţeles cadrelor didactice şi adulţilor care doresc să lucreze cu copiii şi tinerii pe tematica utilizării sigure și eficiente a Internetului. Aspectele teoretice sunt întărite de aplicaţii practice care nu necesită utilizarea calculatorului sau tehnologiilor avansate. Varianta online poate fi regăsită pe site-ul www.sigur.info.

“Ne bucură faptul că ghidul şcolar a primit avizul Ministerului Educaţiei Naţionale. Pe parcursul proiectului am lucrat împreună cu partenerii pentru a putea găsi varianta cea mai potrivită a conţinutului. În acelaşi timp, au fost consultaţi elevii pentru a sesiza relevanţa conceptelor pentru ei, dar şi profesorii, pentru a testa aplicabilitatea practică. Bineînţeles, dat fiind subiectul ghidului, acesta va necesita actualizare permanentă, însă ne bucurăm că am pus piatra de temelie. Sperăm să putem iniţia, din toamnă, un program de formare a profesorilor pornind de la acest material”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv, Salvaţi Copiii România.

Studiu: 9% dintre elevi folosesc smartphone-uri în clasă

Cercetarea NET CHILDREN GO MOBILE , lansată în 2014, a dezvăluit că 9% dintre copiii români folosesc smartphone-uri în clasă, 20% colaboreaza cu alţi elevi pe Internet, iar 27% folosesc Internetul pentru căutări de materiale.

Conform raportului Internet Helpline, dintre cele peste 2400 de cazuri primite de consilieri, peste un sfert aveau în vedere probleme privind confidenţialitatea şi datele personale pe Internet, în timp ce peste 250 aveau legătură cu cyberbullying (hărţuire online).

Grupurile ţintă cărora se adresează Ghidul Şcolar pentru utilizarea în siguranţă a Internetului sunt reprezentate de: cadrele didactice din ciclul primar sau gimnazial, asistenţi sociali, educatori, părinţi. Capitolele au fost realizate având în vedere o adresabilitate cât mai largă precum şi nevoia cadrelor didactice şi adulţilor de a le fi explicate conceptele tehnologice într-un mod cât mai simplu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ