A fentat moartea de două ori. Trebuia să fie în CURSELE UCIGAŞE ale Malaysian Airlines, însă s-a răzgândit

| 21 iul, 2014

Un ciclist profesionist din Olanda, Maarten de Jonge (28 de ani),  a scăpat de două ori de la moarte în ultimele 4 luni în mod incredibil.

În martie 2014, olandezul avea rezervat bilet la cursa MH370 care trebuia să zboare de la Kuala Lumpur la Beijing. Potrivit Daily Mirror, în ultima zi, De Jong a decis să zboare cu o altă cursă Malaysian Airlines care a decolat mai devreme spre Beijing. Boeing-ul 777 în care trebuia să fie sportivul a dispărut cu 227 de persoane la bord şi nimeni nu i-a găsit urma în cele 4 luni scurse de atunci, în ciuda celei mai ample misiuni de căutare din istoria aviaţiei civile. "Aş fi putut fi în acel avion. Este de necrezut. Îmi pare rău pentru victime şi pentru familiile lor, însă sunt fericit că am scăpat teafăr", declara De Jonge, în martie pentru RTV Oost.

Pe 30 iunie, ciclistul care concurează în Malaiezia pentru echipa Terrengganu a participat la campionatul naţional de ciclism al Olandei şi a terminat pe locul 35. De Jonge plănuise să zboare, joi, 17 iulie, la Kuala Lumpur cu cursa Malaysian Airlines având indicativul MH17. În ultima clipă, olandezul născut la Oldenzaal a decis să plece duminică, 20 iulie, prin Frankfurt, după ce şi-a dat seama că făcea o economie semnificativă. Decolată de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam fără De Jonge, cursa MH17 a fost doborâtă deasupra teritoriului Ucrainei, iar 298 de pasageri, între care 189 de cetăţeni olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Imediat după aflarea veştii, omul căsătorit cu norocul a postat pe pagina sa de Twitter: "Dacă aş fi plecat astăzi, atunci...". Pagina sa de internet şi contul său de Twitter au fost asaltate cu mesaje emoţionante. De Jonge a răspuns: "Pe cât de fericit sunt pentru mine şi familia mea, pe atât de îndurerat sunt pentru victime şi familiile lor". Maarten zboară duminică prin Frankurt, în ciuda îngrijorării părinţilor: "Nu trebuie să te îngrijorezi prea tare pentru că altfel nu ajungi nicăieri", le-a spus ciclistul reporterilor de la RTV Oost.

Vineri, 18 iulie,  cicliştii din Turul Franţei au amânat startul în etapa a 13-a pentru a ţine un moment de reculegere în memoria victimelor din zborul MH17. Membrii a două echipe olandeze au purtat banderole negre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ