A fost inaugurat trotuarul rulant care leagă Gara de Nord, staţia intermodală Basarab şi Gara Basarab

| 03 noi, 2013

Legătura dintre Gara Basarab, staţia intermodală Basarab şi Gara de Nord a fost finalizată duminică odată cu inaugurarea unui trotuar rulant în lungime de 240 de metri, finalizat în urmă cu nouă luni, dar care nu a funcţionat din cauza problemelor generate de conexiunea la energia electrică.

'Sunt fericit că până la urmă am reuşit să ne menţinem promisiunea. N-am crezut niciodată că este mai uşor să construieşti decât să legi la curent electric acest trotuar, a durat ceva, dar iată că în felul acesta nodul intermodal este complet', a declarat primarul general, Sorin Oprescu, la deschiderea staţiei intermodale Basarab.

Trotuarul rulant, care are o lungime de 240 de metri şi poate transporta pe oră aproximativ 6.000 de persoane, a costat aproximativ 11 milioane de lei. Este compus din şase benzi rulante, câte trei pe sens, fiecare având o lungime de 80 de metri. Are o viteză nominală de 0,5 metri pe secundă şi senzori pentru pasageri. Investiţia include şi celelalte amenajări, respectiv lifturile sau vestibulul de intrare în staţiile de tramvai de pe podul Basarab.

'Trotuarul a fost gata în urmă cu vreo nouă luni de zile, mai avea puţin şi bătea anul. Problema mea este faptul că a durat foarte mult până să rezolvăm toate lucrurile. Îmi aduc aminte de pasarela care era aici în zonă, paralel cu podul. Până să dăm pasarela jos au durat doi ani de zile. Preţul total a fost de aproximativ 11 milioane de lei cu tot ceea ce înseamnă şi amenajarea părţii de lifturi, vestibulul de intrare de sus, pentru staţie, pentru staţia de tramvai intermodală', a spus Sorin Oprescu, precizând că toate aceste lucrări 'vor fi supravegheate şi monitorizate' non-stop.

Referindu-se la consumul de energie al trotuarului rulant şi al becurilor care luminează instalaţia, Sorin Oprescu a spus că, după ce s-a terminat monitorizarea 'a ceea ce înseamnă fiecare stâlp cu lumină, a ceea ce înseamnă străzi principale, bulevarde', se va realiza o economie de curent totală de aproximativ 30%.

'Consumul de energie va costa mult mai puţin decât costă lumina pe artere necirculate între ora 2,00 noaptea şi 6,00 dimineaţa', a declarat primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a mai spus că a făcut pentru locuitorii din zonă şi o parcare, pentru că aceştia, în urma lucrărilor efectuate în ultima perioadă, duceau lipsă de aşa ceva.

'Vizavi este o parcare pe care o s-o folosim pentru locuitorii din bloc, aşa cum le-am promis, pentru că ei nu mai au cum să oprească, să poată să-şi lase maşinile, iar în momentul acesta metroul, trenul şi tramvaiul îmi aduc aminte de răutăţile alea cu 'facem staţie de tramvai pe pod. Cine a mai pomenit?'. Uite că a pomenit, pentru că în momentul acesta tramvaiul care parcurge inelul principal, tramvaiul 1, este funcţional împreună cu metroul, cu Gara de Nord şi cu trenul', a spus Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 2013
Oprescu si trotuarul lui
«artere necirculate între ora 2,00 noaptea şi 6,00 dimineaţa»

Oparica, trezeste-te mai devreme si iesi din pat sa vezi ca la 6 dimineata sunt o gramada de oameni pe strada. Si oamenii aia nu ies toti, la comanda, la ora 6, ci mai devreme...

Dar, deh, comentezi si tu ca sa te vezi in ziar.
Un consum nu se exprima in "mai putin decat costa lumina", ci in kWh. Da date exacte daca vrei sa fii interesant.
Dar, din nou, tu habar n-ai sa vorbesti. Mi-e peste puterea de intelegere cum ai ajuns tu sa fii doctor cu un asemenea nivel de cultura, un asemenea vocabular. Insa pot intelege de ce nu mai esti doctor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ