A început procesul în „Gala Bute”: Udrea îşi susţine nevinovăţia

| 16 oct, 12:25

Gala Bute. Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a anunţat că îşi susţine nevinovăţia în faţa judecătorilor instanţei supreme în dosarul Gala Bute şi spune că nu va merge pe procedura simplificată. La fel şi fostul şef al Federaţiei de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu dar şi fostul ministru Ion Ariton.

Gala Bute. Pe de altă parte fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii - Ana Maria Topoliceanu, fostul secretar general al ministerul - Gheorghe Nastasia, fostul consilier al Elenei Udrea - Ştefan Lungu, dar şi Marius Botoroagă au ales să meargă pe procedura simplificată, recunoscând acuzațiile care li se aduc. Ştefan Lungu a admis că. l-a ajutat pe omul de afaceri Adrian Gărdean, cel care este acuzat că a dat mită 10% din toate contractele pe care le avea cu Ministerul Dezvoltării. 

”În momentul de faţă sunt dădacă. Recunosc acuzaţiile aduse. Aşa cum sunt menţionate şi doresc procedură simplificată. Îmi menţin declaraţiile pe care le am dat.Aşa cum am arătat şi în confruntările cu Nastasia şi Udrea, de atunci am vrut să scap de această umbră. Am activiat în domeniul guvernamnetal o perioadă, nu ştiu ce a fost în capul meu. Am vrut să ajut un prieten care mi a spus o poveste emoţionantă. Mă refer la Adrian Gărdean. Am făcut o parte prostie”, a fost Ștefan Lungu în fața instanței.

Citeşte şi: Elena Udrea, înainte de proces: De astăzi, pot vorbi liber

Acesta le-a mai spus magistraţilor cum i-a înmânat bani lui Gheorghe Nastasia.


"O parte din banii încasaţi de la S.C Termogaz a rămas pentru a fi achitate taxele şi impozitele aferente având în veder că au fost operaţiuni reale. Restul banilor i-am înmânat lui Gheroghe Nastasia în numerarar în două sau trei tranşe. (S-a ales această modalitate) întrucât banii alocaţi către Ministerul Turismului nu erau suficienţi pentru finanţrea tuturor contractelor, percepţia era că trebuie oferit un comision pentru ca sumele să fie deblocate de către minister şi practic suma încasată în fapt de societatea mea uzând cele două posturi de transformare a reprezentat comisionul respectiv”, a spus Lungu.

”Am vorbit cu domnul Nastasia. El a fost cel care a spus că plăţile trebuie să se întoarcă la ministersub forma unui comision. Nu a pretins niciodată că acel comision este doar pentru el”, a mai declarat Ştefan Lungu în faţa magistraţilor Curţii Supreme. 

Cei care şi au recunoscut acuzaţiile ar putea beneficia de o micşorare a pedepsei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 14:24
dan
Oferta
Oferta serioasa de lucru la domiciliu! Din multitudinea de oferte, aici aveti certitudinea ca totul e extrem de serios. Va asiguram contract de comision, transparenta si instruire pas cu pas, in asa fel incat dvs sa va desfasurati in cele mai bune conditii activitatea si sa castigati bani. Insistam ca numai persoanele foarte serioase sa solicite detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ