A venit iarna: Mai multe drumuri sunt acoperite cu zăpadă

| 26 noi, 2013

Mai multe drumuri din Oltenia, Banat şi Transilvania sunt acoperite cu zăpadă. Ninsorile aduc primele probleme pe drumuri. Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 7A, DN 57B, DN 1H, DN 75, DN 67C, DN 7C şi DN 13B. Drumarii acţionează cu 156 de autoutilaje.

Marţi vremea va continua să se răcească, astfel încât valorile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 7 grade pe litoral. În sud-vestul şi sudul ţării va fi înnorat şi vor cădea precipitaţii pe arii relativ extinse. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în Banat, mixte în Oltenia şi Muntenia şi mai ales ploi în Dobrogea, dar până mâine noapte se transformă în ninsori. Vântul va avea unele intensificări în regiunile extracarpatice şi la munte.

METEO BUCUREŞTI

În Bucureşti se face tot mai frig. Cerul va fi acoperit de nori şi încep şi precipitaţiile, sub formă de ploaie şi lapoviţă. Mai ales spre seară va ninge slab. Temperatura din zori va fi de 1...3 grade, iar la amiază, nu mai mult de 4. Vântul va fi activ, aşa că vom resimţi din plin răcirea vremii.

METEO MUNTE

La munte este iarnă în toată regula - stratul de zăpadă a devenit consistent în unele staţiuni - ieri la ora 14 erau 36 cm la Paltinis, 24 cm la Semenic, 25 cm la Vf Toaca şi 44 cm la Bâlea Lac. Astăzi vremea va continua să se răcească. Maximele vor fi sub 0 grade în toate staţiunile, va mai ninge slab în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului şi pe arii restrânse în restul zonei montane. Vântul sufla şi el în rafale, din când în când.

METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice va fi o zi rece, dar mai bună decât ieri în ceea ce priveşte aspectul. Excepţie fac Banatul şi sudul Crişanei, unde va fi înnorat şi va începe să ningă. Vântul se simte mai tare în partea vestică astăzi. Maximele termice se opresc la 1 grad la Sibiu şi 5 la Bistriţa.

În sud se răceşte mult, iar precipitaţiile sub formă de ploaie şi lapoviţă se transformă spre seară în ninsoare. Vântul se înteţeşte, aşa că la nivel de percepţie va fi şi mai frig. Vor fi maxime de două grade în Craiova şi Giurgiu, 3 grade la Piteşti şi 5 grade la Ploieşti, Buzău, Brăila şi Călăraşi.

În Dobrogea, ieri soare şi 14...15 grade, astăzi doar 6...7 grade. Cerul va fi acoperit de nori şi temporar va ploua mai ales în partea sudică a regiunii. Vântul se intensifică şi în această parte a ţării.

Vremea continuă să se răcească şi în Moldova, astfel încât la amiază vor fi 5 grade în Galaţi, 3 grade în Bacău, 4 la Iaşi şi doar un grad cu plus la Suceava. Norii se extind peste jumătatea sudică a regiunii unde ar putea să plouă slab, iar în nord trecător va fulgui. Vântul va avea intensificări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ