Absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune a ajuns la aproape 24%

| 03 oct, 2013

Rata de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune a ajuns la 23,77% în luna septembrie, faţă de 21,89% în august, ceea ce reprezintă o creştere de 1,88%, potrivit datelor publicate de Ministerul Fondurilor Europene.

Cea mai mare creştere - aproape 6 procente - se înregistrează pe POS DRU, unde nivelul absorbţiei este de 24,6% (855,19 milioane de euro) în septembrie, faţă de 18,73% (651,17 milioane de euro) în august, conform Mediafax.

Pe Programul Operaţional Regional, rata de absorbţie a crescut cu 2,14%, de la 39% (1,453 milioane de euro) în august la 41,14% (1,532 milioane de euro) luna trecută.

Rata de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune a ajuns la 23,77% în luna septembrie, faţă de 21,89% în august, ceea ce reprezintă o creştere de 1,88%, conform datelor de la ministerul de resort.

În ceea ce priveşte POS Transport, POS Mediu, PO AT (Programul Operaţional Asistenţă Tehnică) şi PO DCA (Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative) creşterea a fost de sub un procent la fiecare.

POS CCE (Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice) se află în continuare în faza de presuspendare. O echipă de audit a Comisiei Europene s-a aflat, săptămâna trecută, la Bucureşti pentru a evalua măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti în vederea deblocării programului.

Ministrul Eugen Teodorovici şi-a propus la preluarea mandatului, în decembrie 2012, o rată de absorbţie de 50%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ