Acţionarii Digi Communication intenţionează să obţină 1,218 miliarde lei din listarea companiei

| 27 apr, 13:42

Acţionarii Digi Communication intenţionează să obţină 1,218 miliarde lei din listarea la bursă a companiei, iar preţul de ofertă aşteptat este între 38 şi 56 lei/acţiune, reiese din prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).


Oferta este formată din două tranşe, cea a investitorilor instituţionali şi cea de retail. 

Tranşa Investitorilor Instituţionali se adresează anumitor Investitori Calificaţi din Uniunea Europeană şi din afara Statelor Unite ale Americii şi, conform Regulamentului S şi din Statele Unite, numai persoanelor considerate în mod rezonabil a fi QIB (cumpărător instituţional calificat, n.r.), conform Regulii 144A sau în temeiul unei alte scutiri de la cerinţele de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare sau în cadrul unei tranzacţii care nu face obiectul cerinţelor de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare. Tranşa va avea alocat un număr iniţial de 18.482.492 acţiuni, reprezentând 85% din numărul iniţial de acţiuni oferite. 

Tranşa Investitorilor de Retail se adresează persoanelor fizice sau juridice, altele decât investitorii instituţionali, şi va avea alocat un număr iniţial de 3.261.616 acţiuni oferite, reprezentând 15% din numărul iniţial de acţiuni oferite. 

În acest moment, capitalul social subscris al societăţii este compus din 65.756.028 acţiuni de Clasă A cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum şi din 34.243.972 acţiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare. 

Acţiunile incluse în ofertă sunt de clasă B, astfel că reprezintă mai puţine drepturi de vot. 

"Fiecare acţiune oferită va avea aceleaşi drepturi, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile de vot şi la dividende. Acţiunile oferite vor avea aceleaşi drepturi la dividend ca şi acţiunile Clasa A, însă acţiunile oferite vor avea drepturi de vot mai puţine în comparaţie cu drepturile de vot aferente acţiunilor Clasa A, care vor avea 10 drepturi de vot pe acţiune", menţionează sursa citată. 

Compania va fi listată cu simbolul DIGI iar tranzacţionarea acţiunilor este estimată să înceapă din 16 mai. 

Digi Communication este acţionarul majoritar al operatorului de telecomunicaţii RCS&RDS. 

"Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operaţiunile noastre din România au reprezentat 612,7 milioane euro, sau 72,7%, din veniturile noastre totale; operaţiunile noastre din Ungaria au reprezentat 137,9 milioane euro, sau 16,4%, din veniturile noastre totale; operaţiunile noastre din Spania au reprezentat 83,0 milioane euro, sau 9,9% din veniturile noastre totale; iar operaţiunile noastre din Italia au reprezentat 9,2 milioane euro, sau 1,1%, din veniturile noastre totale", se precizează în prospectul de ofertă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ