Actorul american Mickey Rooney a decedat la vârsta de 93 de ani

| 07 apr, 2014

Actorul american Mickey Rooney, care a avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria Hollywoodului, a decedat duminică la vârsta de 93 de ani, potrivit presei americane.

Născut Joseph Yule, Mickey Rooney a fost unul dintre primii copii-vedetă ai cinematografului şi s-a bucurat de o imensă popularitate mai ales în anii '30 şi '40. Potrivit site-ului TMZ, actorul, a cărui stare de sănătate era fragilă de mai mulţi ani, a murit din cauze naturale. Informaţia a fost confirmată şi de cei de la Variety, neprecizând însă cauzele. Artistul trăia împreună cu cea de-a opta sa soţie, Jan Chamberlin, din 1978.

Mickey Rooney, foarte apreciat şi respectat la Hollywood, nu şi-a încetat de fapt niciodată activitatea. Astfel, în 2011 el încă mai figura pe afişul 'Muppets'.

Născut la 23 septembrie 1920 în cartierul Brooklyn din New York, el a fost fiul a doi actori de comedie itineranţi. Şi alături de aceştia şi-a făcut debutul în lumina reflectoarelor în 1922, pe când avea doar 17 luni. El devine începând cu 1927 un star al filmului mut după ce intră în pielea unui personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume îl va prelua.

Copilul-actor îşi multiplică apariţiile artistice şi devine idolul Americii cu ajutorul seriei de filme în care interpretează personajul 'Andy Hardy'. Pelicula iniţială, apărută în 1937, va avea nu mai puţin de 14 continuări (până în 1944) şi va prefigura seriile televizate. Acest rol îi va aduce un Oscar special pentru 'contribuţia sa semnificativă la personificarea pe ecran a spiritului tinereţii'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ